Július közepétől rövidített nyitvatartási idő a Somogyiban

2017. június 30., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

somogyi_konyvtar01kf

Kézműves foglalkozás és gyerekprogramok sokasága várja az érdeklődőket júliusban a Somogyi-könyvtárban.

Mint minden évben, július első két hetében technikai okok miatt bezár a Somogyi-könyvtár Dóm téri központja. A nyári szünet július 3–15-ig tart. Július 17-től szeptember 2-ig rövidített nyitvatartási időben várják az olvasókat. Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10–18 óráig, csütörtökön 13–18 óráig, szombaton 10–16 óráig tart nyitva a központi épület. A fiókkönyvtárak, valamint az Agóra Gyermekkuckó júliusban a megszokott nyitvatartási rend szerint működnek.

Júliusi programok

Papírkakas, activity, mese

Júliusban folytatódik a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárainak nyári vakációs programsorozata. Az Északvárosi (Gáspár Zoltán u. 6.), Rókusi (Vértói út 5.), Csillag téri (Kereszttöltés u. 29.) és az Odesszai (Székely sor 11.) fiókkönyvtárban mesékkel, papírszínházi előadásokkal várják a gyerekeket.
A kézműveskedést kedvelők az agyagozás, só-lisztgyurmázás, gyöngyfűzés mellett papírkakast, palack-, kupak- és tojástartó-figurákat is készíthetnek. Megismerhetik a madarak világát, rajzolhatnak az aszfaltra, s elmerülhetnek az activity-játék örömeiben is.
A részletes program a Somogyi-könyvtár honlapján érhető el.

Manóvilág az Agóra Gyermekkuckóban

Júliusban is gyermekprogramok sokaságával várja a vakációzó diákokat a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckója (Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sgt. 23.).

A Mesés kezek alkotóműhelyben a mesék figurái öltenek testet, megelevenítve a manók, tündérek, csodák és tengerek világát. A Minden napra 1 kérdés című játékra jelentkezők négy héten át tehetik próbára tudásukat és leleményességüket. A Játékmaraton résztvevői kreatív, logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek meg.

A Mesevarázs sorozat papírszínház-előadásain a Három toll, A császár új ruhája, A csodalámpás és a Szusi című meséket láthatják a gyerekek. Az Agóra Gyermekkuckó részletes vakációs programja az alábbi oldalon olvasható.

Női lét a hétköznapokban

Megoldható? Megoldhatatlan? Női lét a hétköznapokban – Mesefoglalkozások nőknek címmel foglalkozássorozat indul a Somogyi-könyvtár Klebelsberg-telepi fiókkönyvtárában (Szeged, Zentai u. 31.). Az első program július 5-én, szerdán 17 órakor kezdődik. A foglalkozást Novák Mária vezeti.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.57 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére