Európa legjobb fesztiváljai közt a Szegedi Szabadtéri

szegedi_szabadteri

Az Európai Fesztiválszövetség választotta be a Dóm téri Játékokat a legjobb európai fesztiválok sorába. Az indoklás szerint rendkívül különleges, minőségi rendezvényről van szó.

Idén is a kiemelkedő európai fesztiválok közé sorolta a Szegedi Szabadtéri Játékokat az Európai Fesztivál Szövetség. Az EFFE szervezete a minősítéssel a fesztiválszervezők mindennapos, helyben, az adott közösséggel végzett munkáját, a művészeti szcénáért kifejtett kiemelkedő erőfeszítését ismeri el. A Dóm téri programsorozat esetében a nemzetközi zsűri kiemelte, hogy európai viszonylatban is rendkívül különleges, jól szervezett rendezvényről van szó, mely magas minőségi sztenderdek alapján működik.

A 2017-2018-as EFFE-minősítetteket fesztiválkalauz mutatja majd be, melynek segítségével a fesztiválok átléphetik határaikat, ez pedig az Európán kívüli közönség számára is tájékozódási pontként szolgálhat az európai kínálatot illetően. Herczeg Tamás igazgató elmondta: büszke arra, hogy egymás után már második alkalommal értékelte így a szakmai zsűri a tevékenységüket. Az elmúlt évek művészeti törekvései a Szegedi Szabadtéri Játékokon – többek közt a világsztárok és külföldi közreműködők meghívása is – azt mutatják, hogy a Játékok hosszú távon szeretne bekapcsolódni a nemzetközi művészeti életbe.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  1. utolsonapok
  2017. április 19., szerda, 16:15
  Válaszolok

  igenn??
  föleg amikor a börtönböl szabadult
  droggos lép fel meg a saját nemét szeretö bukott pestiszinhazigazgato
  ?