Szegedi beruházásdömping: hatezer fős aréna és munkacsarnok épülhet a Felső Tisza-parton

2016. december 21., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

varosi-sportcsarnok-15478

Újabb szegedi sportberuházás támogatásáról döntött az Orbán-kabinet. A Magyar Közlöny keddi számában található döntés az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról: ebben szerepel a szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztése is, amelyre 3 milliárd forintot különített el a kormány.

A Magyar Közlöny idei 210. számában található az a határozat, amely egy szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztésről szól: a 3 milliárd forintos beruházás egy 6000 fős versenyarénát, valamint egy ehhez kapcsolt 1000 fős munkacsarnok megvalósítását foglalja magában. Mint azt portálunknak Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója megerősítette, a kormány az év végén úgy döntött, hogy további 3 milliárd forintot biztosít arra, hogy 2017-ben megindulhasson a projekt. Eredetileg a 2017-es költségvetésben 1 milliárd forint szerepelt a szegedi csarnok megépítésére, ezt az összeget növelte most meg a magyar kormány. A helyszín nem változik: a csarnok a Felső Tisza-parti stadion helyére épül. A MOL-Pick Szeged nem minden mérkőzését játssza a nagyobb arénában, a tervek szerint a 6000 fős aréna mellé felépülő, 1000 fő befogadására alkalmas munkacsarnokban játssza majd a magyar bajnoki és kupamérkőzések nagy részét a szegedi csapat, amely a kiemelt mérkőzéseket rendezheti a nagyobb arénában.

kozlony

“A tervek nagyjából a MOL-Pick Szegednek köszönhetően rendelkezésre állnak, a jövő év folyamán elkezdődhetnek a bontási, valamint az építési munkálatok. Januárban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a klubbal közösen nekiveselkedünk, hogy a projekt összes elemét összerakjuk, majd kiírása kerülnek a közbeszerzések. Szeretném, ha meg tudnánk valósítani azt, hogy a kormány támogatásával kiemelt projektté nyilváníthassuk a beruházást, tekintettel arra, hogy ez rengeteg adminisztrációs tehertől mentesítene, így sokkal gyorsabban mennének a dolgok a szakhatósági hivataloknál. Amint a közbeszerzések eredményesek és összeáll a végleges költségvetés, amit a kiviteli tervdokumentációból fogunk látni, akkor elindulhat a jövő évben a kivitelezés. A kormánynak ígérete van arra, hogy a 2018-as évben biztosítja a befejezéshez szükséges forrásokat” – foglalta össze Bardóczy Gábor.

Hozzátette, a tervezéskor azt is figyelembe vették, hogy a kézilabda szövetség pályázik világbajnokság megrendezésére is, ahol bemelegítő csarnok megléte is elvárás, valamint a jövő ősszel a 2024-es olimpia rendezéséről is döntenek, amelyre Budapest is beadta pályázatát, amennyiben pedig a magyar pályázat nyerné el az ötkarikás játékok rendezési jogát, akkor mindenképpen indokolt lenne az olimpiai meccsek alatt, hogy legyen egy bemelegítő csarnok is. A 6000 fős létesítmény multifunkcionális feladatokat látna el: nem csak a kézilabda mérkőzések helyszíneként szolgálna, hanem rendezvények, koncertek megrendezésére is alkalmas lenne.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 18 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.156.92.138 IP címről szól hozzá.

 • 18. Győri Bogi hozzászólt ekkor: 2017. március 5., vasárnap, 13:21
  Válaszolok

  Szerintem tőkjó

 • 17. Ká hozzászólt ekkor: 2016. december 22., csütörtök, 10:56
  Válaszolok

  Nos, ha jól értelmezem: a régi SZEOL pályát szántják fel és helyén épülnek a csarnokok?

 • 16. Diszkosz hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 23:32
  Válaszolok

  Szeol, FK, atléták, többiek?! Velük mi lesz? A püspök stadionja magántulajdon, ott nem lesz helyük…

 • 15. jeti stratégia hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 22:33
  Válaszolok

  Akkor a Botka által ígért uszodának már nem is marad hely?

 • 14. Futaki hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 21:34
  Válaszolok

  8. és 13.! majd megy a szeolos volánod Kecskemétre, a tulaj úgyis odavalósi. Halkó meg jó állást kap a püspöknél. Rábízzák az új stadion építésvezetői munkálatait, mivel civilben mérnök. A 9.700 millióból neki is csurran-cseppen valami.

 • 13. Laci hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 21:15
  Válaszolok

  Nógrádi úr! Miért nem válaszol erre? Tán nem mer?
  Halkó Pál Szeol SC-jével mi lesz? Nem azért igazolt egy rahedli pénzért egy Zorán Kunticsot, hogy az enbé kettes csapatát jégre tegyék… A szeolos fiatalok meg Buhholc Gáborékkal hová mennek? Ki Dorozsmára a Szeged 2011 mostani helyére?
  Erre válaszoljanak a nagyokosok, pl. Nógrádi Tibor, az új focistadion megálmodója… Most legyen komoly szakvéleménye neki, mint a megyei lsz főnöke és ne csak akkor, amikor a szentmihályi sikereket magasztalja vagy éppen, mint ma is a Délmagyart szidja…

 • 12. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 21:15
  Válaszolok

  11. marostői
  Csak a foci. Atlétikai versenyeken nem olyan a szotyiköpködés, meg a bírót se szokták anyázni, a szurkolók se verik szét egymást és a környéket. Szóval nincs meg az a hangulata, ami azt a pár ezer rongyos milliárdot megérné.

 • 11. marostői hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 19:22
  Válaszolok

  A szegedi atlétikának annyi, nyolcsávos rekortánnak már helye sem lesz, dobópályának annyi. A sok kiváló labdarúgó és kézilabda palánta pedig futni sem tanul meg… Debrecenben nem a másik egyesület vagy sportág kárára fejlesztenek. DÉLÉP pálya, Textil pálya, PICK pályája, Postás-pálya, VOLÁN stadion, külső Dózsa-pálya, 18 sávnyi tekepálya, ami helyett vagy teniszpálya épült, vagy megszűnt, és a Kisstadionról ne is beszéljünk. Az atlétikának marad(?) 6 sávos salakos pálya… Szegeden testnevelőket, edzőket képeznek, fejlesztik a sport tudományos hátterét, miközben az alapsportágaknak a feltételei sincsenek meg… bravo

 • 10. Seckó hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 19:11
  Válaszolok

  Jó lenne látványterveket is látni.

 • 9. Remete hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 18:54
  Válaszolok

  Gulyás: Igazad van. A diktatúrák hajlamosak ésszerűtlen döntésekre. A Rákosi rendszerben volt már megyeszékhely Hódmezővásárhely. Szeged népessége 162 és félezer fő, ami 4,1 %. csökkenést jelent 1990-hez képest, amikor még Algyő is Szegedhez tartozott.Az algyői népességgel nem számolva nincs is csökkenés. Szeged meg is előzte az országos rangsorban 1990-ben még harmadik Miskolcot.Ugyanebben az időszakban a “grandiózusan” fejlődő Hódmezővásárhely lélekszáma 54 ezerről 44 ezerre, vagyis közel ötödével csökkent. Sajnos az országé is 6 százalékkal.

 • 8. semleges hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 18:42
  Válaszolok

  És Halkó Pál Szeol SC-jével mi lesz? Nem azért igazolt egy rahedli pénzért egy Zorán Kunticsot, hogy az enbé kettes csapatát jégre tegyék… A szeolos fiatalok meg Buhholc Gáborékkal hová mennek? Ki Dorozsmára a Szeged 2011 mostani helyére?
  Erre válaszoljanak a nagyokosok, pl. Nógrádi Tibor, az új focistadion megálmodója… Most legyen komoly szakvéleménye neki, mint a megyei lsz főnöke és ne csak akkor, amikor a szentmihályi sikereket magasztalja vagy éppen, mint ma is a Délmagyart szidja…

 • 7. Igazság hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 18:32
  Válaszolok

  3: mondod ezt akkor, amikor Erzsébet utalványt küld a kormány a nyugdíjasoknak és milliárdokkal támogatja a fesztiválokat ahol Orbán Rahel befektetett. Csókoltatlak!

 • 6. Gulyás hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 17:49
  Válaszolok

  Ilyen klassz dolog, ha Szeged városa Hódmezővásárhely elővárosa lehet. Minden jel szerint jövőre már a megyeszékhely is vásárhelyen lesz…

 • 5. Márton hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 17:47
  Válaszolok

  Örülök neki és nagy dolognak tartom. A kormányzat partnere Szegednek, az MSZP é Botka csak élősködnek a város nyakán.

 • 4. Tom180 hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 17:43
  Válaszolok

  Ha jól értelmezem, akkor mindenhol gáz, ha stadiont építtet az Orbán kormány, de helyben Szeged is örül neki.

 • 3. Péterpál hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 17:41
  Válaszolok

  Köszönet a Kormánynak! Ha az MSZP-s városvezetésen múlna akkor egy nagy nyugdíjas otthon lenne a város, ingyencirkusszal, igénytelen fesztiválokkal.

 • 2. nb2 hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 17:15
  Válaszolok

  Ha jól értelmezem akkor a SZEOL-t, a Püspök új Stadionjával, és Csányi kézilabda csarnokával végképpen jégre tették…

 • 1. hajrá hozzászólt ekkor: 2016. december 21., szerda, 14:18
  Válaszolok

  Örvendezzetek droidocskák.
  “A csíkszeredai utánpótlás-nevelésbe a magyar állam egyszer már befektetett 1 milliárdot, amit a magyar klubtulaj megtoldott még 300 millióval. Díszpolgárrá is avatták.
  Most mind Eszék, mind Csíkszereda örülhet. A magyar állam költségvetéséből 1-1 milliárd forintot utal ki a két Mészároshoz kötődő, határon túli utánpótlás-központnak.
  (Természetesen Mészáros itthoni utánpótlás-központja és egyesülete sem marad forrás nélkül: a felcsúti Puskás Akadémia idén 2,9 milliárdos TAO-támogatásban részesült.)
  Szintén 1 milliárd forintot kap az ukrajnai határon túl munkácsi futballakadémia. Utóbbiról azt lehet tudni, hogy szoros együttműködésben működik a kisvárdai futballakadémiával, a kiutalásokról döntő Seszták Miklós fejlesztési miniszter Kisvárdájával.”
  http://444.hu/2016/12/21/milliardokkal-tamogatja-az-allam-meszaros-lorinc-kulfoldi-sportakademiait

Ugrás az oldal tetejére