Szociális készségfejlesztés a Fodor József Kollégiumban

DSCF6828

A húsvéti szünet előtt a Fodor József Kollégium diákjai érdekes készségfejlesztő programon vehettek részt a szegedi Humán Szolgáltató Központ szakembereinek jóvoltából. A diákok szociális érzékenységét, képességeik fejlesztését a szakemberek a SZOCIOPOLY nevű társasjátékkal fejlesztették. A játék mottója: “Gazdálkodj, ahogy tudsz!”

A játék során a tanulókból összeállított családok egy teljes hónap anyagi, megélhetési feladataival ismerkedhettek meg. Mindenki kipróbálhatta mire is elég egy családban a segélyből, GYES-ből, alkalmi munkából, családi pótlékból megszerezhető jövedelem. Mindezt a mai magyar valóság jövedelmi viszonyainak megfelelően. A végcél, hogy a családok adósság nélkül végigéljenek egy teljes hónapot. Sokszor olyan nehézségekkel kellett megküzdeniük, mely fejlesztően hat a probléma megoldási készségekre, kommunikációra, empátiára. A problémák, amivel a diákok a játék során szembesültek 1-2 éven belül valóssággá válhatnak számukra.

“A mostani játékos megoldásokat később, a pályakezdés után jól tudják diákjaink kamatoztatni a mindennapok során” – mondta el Sápi László nevelőtanár, a program szervezője.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.