Sport

Kézilabda: dél-alföldi rangadó előtt az SZKKSE

Kézilabda: dél-alföldi rangadó előtt az SZKKSE

2015. január 24., szombat
Kézilabda: dél-alföldi rangadó előtt az SZKKSE
szkkse_mtk_09_23_mj_3

Az alapszakasz egy kiemelt részét kezdi meg vasárnap az NB I-ben újonc Szeged KKSE: Marosán György tanítványai az elkövetkezendő hat mérkőzésükből ötöt is hazai pályán vívnak, ennek első lépéseként a dél-alföldi derbin a Békéscsabát fogadja a szegedi együttes.

Mindössze nyolc mezőnyjátékosa maradt az együttesnek a legutóbbi,

MTK elleni bajnokira

, így nagyon nehéz helyzetben találta magát a sereghajtó SZKKSE. Enyhítheti

Marosán György

problémáit az, hogy a klubnak a héten

sikerült megállapodnia

két játékossal, így valamelyest bővebb kerettel dolgozhat majd vasárnap este a tréner, bár az optimálistól még így is távol van a létszám. A hét utolsó napján az a Békéscsaba érkezik az újszegedi sportcsarnokba, amely ebben a szezonban idegenben még nem szerzett pontot, bár tegyük hozzá, főképp az élmezőny csapataihoz utazott a csabai együttes.

Online

Vasárnap 18.00 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged KKSE - Eubility Group Békéscsaba NB I-es női kézilabda mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„Nagyon fontos volt, hogyha részben is,de gyorsan sikerült megoldani a problémáinkat, bár azért

Selmeci Sarolta, Csoknyai Nóra

és

Albert Helga

hiánya nagyon érzékenyen érint majd minket. Három, főleg védekezésben komoly hiányzóról beszélhetünk, de úgy gondolom, hogy sikerült két nagyon motivált lányt találni,

Dora Lackovic

és

Hódi Szilvia

személyében. Személyiségeket kerestem, olyan egyéniségeket, akik bele tudnak illeszkedni ebben az én úgymond spártai csapatomba, akik azért lépnek pályára, hogy Szeged becsületét, hírnevét megvédjék. Hazai pályán speciálisan a Békéscsaba pont erre való, hogy a szegedi várat megvédjék. Híresek az egri nők egy bizonyos csata miatt, ez most a szegedi nők csatája lesz, minden eszközzel küzdeni fogunk azért, hogy ne vegyék be a várunkat. Szeretném, hogyha egymásra találna a szegedi szurkolótábor, a szegedi sport,- kézilabda barátok és a mi kis harcos csapatunk. Úgy gondolom, hogy fantasztikus egyvelege lehet ennek a kézilabda szimbólumként funkcionáló városnak az, hogy a kézilabda barát, a család is kint tud lenni a mérkőzésen, és mindennek a megtestesítője a csapat, egy csapat aki meghal nullától hatvan percig. Én azt gondolom, hogy ez fog látszódni a vasárnapi meccsen, ahogy hallottam kint lesz egy 100 B-közepes tőlünk és a Csabától is, ez egy olyan sportrendezvény, ahol nyugodtan kijöhetnek a családok is, hiszen nem futballhuliganizmusról beszélünk, hanem egy szerethető sportágról, egy jó hangulatban lejátszott meccsről, bízom benne, hogy egy kellemes vasárnap estét el tudnak tölteni a szegedi emberek” - mondta el portálunknak a mérkőzéssel kapcsolatban Marosán György, az SZKKSE vezetőedzője. A szegediek dolgát nem könnyíti a már említett játékosok sérülése, hiszen a Selmeci Sarolta, Csoknyai Nóra, Albert Helga által alkotott trió egyaránt a hármas védő posztjáról fog hiányozni vasárnap, így valószínűleg az újonnan igazolt Hódi Szilviának rengeteg időt kell majd a pályán töltenie úgy, hogy alig edzett a régi-új állomáshelyén. Szeptember végén

nyolcgólos vereséget szenvedett

a Békés megyei megyeszékhelyen az SZKKSE, amely nagy harcra készül vasárnap este, immáron új játékosaival próbál meg eredményes lenni az idei második hazai bajnokiján, a dél-alföldi rangadón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.