Sport

Kézilabda: nem tudta megszorítani az SZKKSE a Fehérvárt idegenben

Kézilabda: nem tudta megszorítani az SZKKSE a Fehérvárt idegenben

2014. november 5., szerda
Kézilabda: nem tudta megszorítani az SZKKSE a Fehérvárt idegenben
szkkse_gyor_14_09_14_01mj

Nem tudott meglepetést okozni az SZKKSE Székesfehérváron, Marosán György alakulata 38-25-re kapott ki a Fejér megyei rivális otthonában.

A számos válogatott játékossal felálló hazaiak már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert, amit a második felvonás során is növelni tudtak. Sikerével a Fehérvár megelőzte az egy hét múlva szerdán Győrben pályára lépő Dunaújvárost a táblázat negyedik helyén, míg a szegediek továbbra sem tudnak elmozdulni az utolsó pozícióból. A mérkőzésen hiányzott az SZKKSE keretéből az irányító

Karsai Roberta

és a szélső

Tóth Orsolya

. Az elmúlt szezon során a csapatot a feljutáshoz összesen 274 góllal segítő páros közös megegyezéssel bontotta fel szerződését a klubbal. Pályafutásukat az NB I/B Keleti csoport éllovasánál, a Kecskemétnél folytatják.

Női kézilabda NB I, 9. forduló:

Fehérvár KC - Szeged KKSE 38-25 (20-11)

Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok. Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.

Az SZKKSE gólszerzői:

Zsilák 5, Szabó 5/2, Barján 4, Cubela 3, Dajka 2, Lojpur 2, Albert 1, Mistric 1, Gulyás 1, Kiss 1/1.

Vezetőedző:

Marosán György.

Hétméteres:

3/1, ill. 4/3.

Kiállítás:

6 perc, ill. 6 perc. Marosán György:

"A 13. minutumban 13-2 volt az állás, tehát tulajdonképpen tizenhárom perc előnyt adtunk egy rendkívül jó csapatnak. Ezt nem tehetjük meg. Utána már gyakorlatilag kézilabdáztunk, ténylegesen műveltük ezt a sportágat. Az a tizenhárom perc leblokkolás fejben viszont azt jelentette, nem nyerhettünk. Ezzel együtt ugyanakkor ismét kiemelném, hogy volt tartása a csapatnak, és egy ilyen kezdés után a második félidőben már visszajöttünk a meccsbe. Élvezhető volt ekkor már a produkciónk, de az első tizenhárom percben ugyanúgy az én csapatom volt a pályán, mint a többi negyvenhétben. Utóbbi periódusra kell építeni a jövőben, az előbbit pedig eltüntetni, minimalizálni a játékunkban. Nyilván, a Fehérvár egy magyarországi top klub, reméljük, hogy tanulni tudunk ebből az esetből, mindamellett, hogy láttam biztató dolgokat is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.