Sport

Vízilabda: elbukott Kaposváron a Tiszavirág Szeged Diapolo

Vízilabda: elbukott Kaposváron a Tiszavirág Szeged Diapolo

2014. október 11., szombat
Vízilabda: elbukott Kaposváron a Tiszavirág Szeged Diapolo
vizilabda_gs

A pécsi sikeres nyitány követően Kaposváron játszotta második bajnokiját a Tiszavirág Szeged Diapolo csapata, bár Varga Péter csapata három góllal is vezetett, végül kikapott Kaposváron.

Jól alakult az első negyed a szegediek számára, bár a kezdeti küzdelmekből a Kaposvár került ki eredményesebben, de Manhercz Ádám emberelőnyös góljával az ötödik percben át tudták venni a vezetést a Tisza-partiak. (2-3) Hiába egyenlített a Kaposvár, Kiss Csaba büntetőből, majd Varga II Zsolt emberelőnyből ismét betalált, így az első negyedet követően először volt kétgólos különbség a meccsen. (3-5) Sőt, a folytatásban hárommal is meglépett a Szeged, az emberelőnyös szituációkat nagyon jól használta ki a Tiszavirág Szeged Diapolo, és még a második negyed közepén is hárommal vezetett Varga Péter együttese. (5-8) Még a szünet előtt Gros Ronen csökkentette minimálisra a különbséget, majd egészen a harmadik negyed feléig egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni: a harmadik játékrész ötödik percében azonban kiegyenlített a Kaposvár, egy újabb akciógólból (8-8) Sőt, Ronen már a vezetést is megszerezte a somogyiaknak, azonban ezt Seman Lukas egalizálni tudta. (9-9) Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a meccs vége előtt négy perccel azonban Berta blokkolni tudta Varga II Zsolt lövését, az ellentámadás után pedig először vezetett a Kaposvár kettővel. (12-10) Manhercz Krisztiánt végleg cserével kiállították, Berta pedig elkapta a fonalat a hazaiaktól, blokkolását követően két góllal jelentkezett a kaposvári játékos, így három perccel a vége előtt nehéz helyzetben volt a szegedi csapat, 13-10-re vezetett a Kaposvár. Innen sem adta fel a Tiszavirág Szeged Diapolo, az utolsó percre Manhercz Ádám, majd Varga II Zsolt egyre hozta vissza a Szegedet, és az ikszért támadhatott a szegedi csapat, azonban az utolsó percben egyikük sem tudta belőni helyzetét, így a szoros mérkőzés végén a Kaposvár örülhetett. A Tiszavirág Szeged Diapolo jövő héten bemutatkozik hazai pályán a bajnokságban, szombaton 17 órától az UVSE-t fogadja Varga Péter csapata.

Vízilabda OB I, 2. forduló

Kaposvári Vízilabda Klub - Tiszavirág Szeged Diapolo: 13 - 12 (3-5, 4-3,2-1, 4-3)

Kaposvár, Kaposvári Városi Fürdő. Vezette: Pásztor Antal, Csanádi Zsolt.

Kaposvár:

Szécsi, Krémer (kapusok), Davie, Kovács B., Horváth, Berta 3, Ágner 1, Vikalo 1, Prikidánovics, Surányi, Vindisch 3, Parezanovic 2, Sántavy 1, Gros 2.

Vezetőedző:

Fekete Szilveszter.

Szeged:

Meixner, Molnár (kapusok), Sánta, Zsigri, Török A., Mikházi, Kiss Cs. 2, Seman 1, Varga II Zsolt 4, Manhercz K. 3, Manhercz Á. 2, Kunac, Török, Chilkó.

Vezetőedző:

Varga Péter. Varga Péter: "

Az elején el tudtunk menni kétszer is három góllal, aztán volt egy kis kihagyás, és feljött a Kaposvár, megfordította a mérkőzést. Ezt követően mi mentünk az eredmény után, ebben elfáradtunk,bár óriási dicséret illeti a csapatomat, mert az utolsó negyedben hárommal is vezetett a Kaposvár, abból vissza tudtunk jönni egy gólos különbségre, és a végén még támadhattunk az ikszért, ami most sajnos nem jött össze. Megyünk tovább, gratulálok a csapatomnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.