Sport

Kézilabda: Dániában nyert a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: Dániában nyert a MOL-Pick Szeged

2014. október 12., vasárnap
Kézilabda: Dániában nyert a MOL-Pick Szeged
baloghzsolt_pick_benfica_mj070

A dán Aalborg otthonában folytatta Bajnokok Ligája-szereplését a MOL-Pick Szeged csapata, Juan Carlos Pastor csapata Balogh Zsolt vezérletével fontos két pontot hozott el dán riválisa otthonából.

Két kényszerű hiányzója is volt az Aalborgnak, sem az izlandi

Gústaffson

, sem a spanyol

Guardiola

nem tudott ma csapata rendelkezésére állni, így nélkülük állt fel a dán csapat, míg a MOL-Pick Szegedből továbbra is hiányzik

Antonio García Robledo

. Fontos mérkőzés várt Dániában a Pickre, hiszen ahogy

Juan Carlos Pastor

is kihangsúlyozta a sorozat kezdete előtt, nagyon fontos lesz, hogy melyik csapat hány pontot tud majd szerezni idegenben. Nem kezdett jól a Pick, az első gólját csupán az ötödik percben tudta megszerezni a szegedi együttes. (2-1) Azonban innentől végig az történt a pályán, amit a MOL-Pick Szeged akart, a 8. percben

Balogh

értékesített hétméteresével átvette a vezetést a Pastor-csapat, és folyamatosan növelte előnyét. Az Aalborg védekezésére tökéletes ellenszert talált ki a szegedi csapat, a betörések rendre góllal végződtek, a 17. percre már hárommal tudott meglépni a MOL-Pick. (6-9)

Sierra

is elkapta a fonalat, fontos védéseinek köszönhetően nem tudott közelebb férkőzni az Aalborg, A Szeged kiválóan játszott, és lelkileg fontos pillanatokban is gólt tudott szerezni, például Balogh kettős emberhátrányból is betalált, és a helyett, hogy kettőre jött volna vissza az Aalborg a 24. percben, néggyel vezetett a Pick. (8-12) A félidőre meg tudtá tartani ezt a négygólos előnyüket

Zubaiék

, 15-11-re vezettek a szünetben. A dánok nagy küzdők hírében állnak, ennél nagyobb különbségről tudták döntetlenre menteni a Schaffhausen elleni mérkőzésüket a csoportban, így nem lehetett lefutott meccsként tekinteni a második félidőre. A játékrész első 10 percében Sierra majd 50%-os védési mutatóval bírt, miközben elöl

Bombac

lendült bele, így öttel is vezetett a Pick. (13-18) A 45. percben léphetett volna közelebb az Aalborg, de 17-20 után Sierra ismét védeni tudott, Balogh pedig újabb két gólt szerzett, így a szoros eredmény helyett öttel vezetett újra a MOL-Pick. (17-22) Az utolsó periódusban sem változott meg a játék képe, az első öt percet leszámítva végig vezetve, végül három góllal, 28-25-re nyert a MOL-Pick Szeged Dániában, így nagyon fontos két pontot szerzett a csoportban. Legutóbb három éve tudott nyerni idegenben BL-meccset a Pick, ezt a sorozatot szakította meg ma Juan Carlos Pastor csapata. Kiválóan játszott a gárda az Aalborg otthonában, a mérkőzés során nem forgott veszélyben a szegedi győzelem, amelyhez nagyban hozzájárult Balogh Zsolt, aki 13 gólt szerzett, többek között ő szerezte a szegedi csapat 3000. Bajnokok Ligája gólját. Ezzel a MOL-Pick Szeged 4 pontos a csoportban, legközelebb pedig majd jövő szombaton 18:30-tól a Schaffhausent fogadja az újszegedi sportcsarnokban a Pastor-legénység, előtte azonban szerdán a Gyöngyös érkezik Szegedre bajnoki mérkőzésre, 19 órától.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája D-csoport, 3. forduló

Aalborg (dán)–MOL-Pick Szeged 25–28 (11–15)

Aalborg, Gigantium Aréna, 4000 néző. Vezette: López, Ramírez (spanyolok).

Aalborg:

Westphal – C. Jensen 2, Slundt 2, S. Jensen, Barud 2, SAGOSEN 9, TVEDTEN 4. Csere: Erevik (kapus), Berggren 3, M. Jensen 1, Pedersen 2.

Vezetőedző:

Jesper Jensen. Szeged: SIERRA – Parrondo, BALOGH 13/6, BOMBAC 5, ZUBAI 4, Ilyés, Källman. Csere: Blazevic, Vranjes 1, Mindegía 2, Prodanovic, Ancsin 3, Vadkerti.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

10 perc, ill. 12 perc.

Hétméteres:

–, ill. 8/7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.