Sport

Kézilabda: Óriási küzdelemben nyert a MOL-Pick + FOTÓK

Kézilabda: Óriási küzdelemben nyert a MOL-Pick + FOTÓK

2014. szeptember 28., vasárnap
Kézilabda: Óriási küzdelemben nyert a MOL-Pick + FOTÓK
balogh_zsolt_pick_zaporozsje_14_09_28_mj

Nagy csatában, hátrányból felállva győzelemmel tudott kezdeni a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged csapata, Ilyésék végül 27-26-ra verték az ukrán ellenfelüket.

Az ukrán Zaporozsje ellen kezdte meg az idei Bajnokok Ligáját a MOL-Pick Szeged csapata, Juan Carlos Pastor csapata egyértelműen azt fogalmazta meg célként, hogy továbblép csoportjából. Burka szerezte a mérkőzés első gólját, az ukránok jó felépítésű átlövője sokat vállalt már a meccs elején is. A Zaporozsje az első pár percben kicsit "sokáig" támadhatott, keményen, határozottan védekezett azonban a Pick, többször is a blokkról vágódtak le az ukránok átlövései. A nyolcadik percben 5-2-re vezetett a Szeged, időt is kért a vendégek mestere. Ezt követően Sevelev percei jöttek, a beállós szinte tarthatatlan volt, míg a kapuban a korábban a Dunaferrben megfordult Richard Stochl kapta el a fonalat az ukránoknál. A 22. percre megint egy gólra jöttek vissza az ukránok, Stochl ehhez nagyban hozzájárult védéseivel, Sevelev pedig továbbra is nagy százalékban használta ki ziccereit. (11-10) Juan Carlos Pastor időkérését követően Ancsin bombájának, és Prodanovics találatának köszönhetően kettővel lépett meg a Szeged, és esélye volt a háromgólos előnyre is, de 13-11-el fordultak a csapatok. A második játékrészt ugyan a BL-ben debütáló kapus, Wyszomirski védéssel kezdte, Ancsin pedig egy újabb bombagólt szerzett, de ezt követően 5 gólt is lőttek az ukránok, így átvették a vezetést. (14-16) A Motor két legjobbja, Burka és Sevelev tartotta a kétgólos vendég előnyt, sőt, a 48. percre már néggyel lépett meg az ukrán csapat. (19-23) Stochl továbbra is ihletett formában védett, Mindegía és Vadkerti ziccereit azonban ő sem háríthatta, zárkózott a MOL-Pick. Az 55. percben újra döntetlen állt az eredményjelzőn Ilyés gólját követően (24-24), majd Sztecjura hetesből ismét az ukránokat juttatta előnyhöz. Sierra az utolsó öt percben bravúrt-bravúrra halmozott, nagyon fontos védéseket mutatott be, Mindegía újabb gólja pedig azt jelentette, hogy vezetett a Pick! Indításból Vranjes belőtte ziccerét, így kettővel vezetett Juan Carlos Pastor csapata egy perccel a vége előtt, a meccs hajrájára kicsit elfáradó ukránok pedig egyre pontatlanabbul céloztak, és bár Blazevic kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset a szegedi csapat, a kétgólos előnyt nem tudta már ledolgozni a Zaporozsje, így győzelemmel rajtolt a BL-ben a MOL-Pick Szeged. Nagyon megküzdött ezért a sikerért a Pick Szeged, de a továbbjutás szempontjából roppant fontos két pontot szerzett ukrán ellenfelével szemben. Legközelebb október 4-én lép pályára a BL-ben a MOL-Pick Szeged, a Kielce otthonában, azonban előtte kedden a bajnokságban PLER Budapest csapatát fogadják 18 órától hazai pályán Ancsinék. A csoport többi mérkőzésein: Dunkerque (francia)–Aalborg (dán) 21–26 Schaffhausen (svájci)–Kielce (lengyel) 28–33

VELUX EHF Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

MOL-Pick Szeged - HC Motor Zaporozsje: 27 - 26 (13-11)

Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezeti: Bogdan Nicolea Stark, Romeo Mihai Stefan (románok)

Szeged:

SIERRA - Parrondo 1, Zubai, Ilyés 4, Blazevic 1, Källman 1, BOMBAC 6/1. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 3, Prodanovics 1, Vranjes 1, MINDEGÍA 5, Ancsin 3, Vadkerti 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Zaporozsje:

STOCHL - Sztecjura 4/4, Onufrijenko 1, SEVELEV 8, Aflitulin 3, BURKA 6, Szkopincev 1. Csere: Jevdokimov, Kurilenko, Kubatko 2, Zsuk 1, Doroscsuk.

Vezetőedző:

Szergej Bebesko.

Hétméteres:

2/1 ill. 4/4.

Kiállítás:

4 perc ill. 8 perc. Juan Carlos Pastor:

" Az első félidőben jól teljesítettünk, ám a helyzeteink kimaradtak, Stochl pedig 11 védéssel zárta ezt a 30 percet. A folytatásban visszaestünk, nem tudtunk gólokat szerezni, majd ez a védelemre is rossz hatással volt, így jutott előnyhöz ellenfelünk. Gratuláció jár a csapatnak, mert vissza tudtunk jönni a meccsbe, és a végén sikerült nyernünk a fáradó Motor ellen. A két ponttal elégedettek lehetünk, ám azt is tudjuk, hogy ez a szint nem lesz elég, ha komolyabb célokat is szeretnénk elérni a sorozatban."

Online közvetítésünk

VÉGE60' Mindegía pattintása fölé megy, a döntetlenért jöhet az utolsó percben a Motor. MEGVAN! Sierra véd megint, ez igen, a spanyol kapus remekel a végén! VÉGE! Nyert a Pick Szeged! Nagyon megizzadt ezért a sikerért Juan Carlos Pastor együttese, de az utolsó negyed óra játékának meg lett az eredménye, és egy góllal, de le tudta győzni ukrán ellenfelét. Bravó, srácok! 59' Blazevics kap két percet, ismét Sztejcura lőhet hetest. Belövi, visszajönnek egyre az ukránok. A Pick emberhátrányban fogja befejezni a meccset, 27-26. 58' BRAVÓ! Sierra a lehető legjobbkor dupláz a védésekben, az indításból Vranjes újra gólt lő, kettővel vezetünk! Nagyon kellett ez, óriási küzdelemben visszavette a vezetést a Pick! 27-25. 57' Ancsin átlövésből egyenlít, gyerünk, ezt ki kell védekezni, nincs mese! SIERRA! Nagyon kellett ez a védés! ÉS IGEN! VEZETÜNK! Mindegía bevágja, nálunk az előny! 26-25! 56'Micsoda? Hát ezt meg hogy hozták ki szabálytalanságnak? Sierra húzta le Zsuk ejtését, hetest lőhetnek az ukránok... Sztejcura belövi, ismét vezet a Motor, 24-25. 55' Időt kértek az ukránok, ez most a Pick periódusa volt. Nyerhető ez a meccs, csak úgy kell játszani, mint az elmúlt percekben, gyerünk! 55' Hát ez érthetetlen, Balogh megszerezte a labdát,de mégis a Zaporozsje támadhat tovább. Csak ezt ússzuk meg, nagyon fontos lenne. Igen, fölé megy! A döntetlenért jöhet a Pick. ILYÉS! Ott van, bepattintja a szélről, döntetlen, 24-24! 54' Jól van, Onufrijenko mellé lövi. VADKERTI! A lehető legjobbkor, 23-24, már csak egy van közte! 53'Sierra, jaj de kellett ez! Szép volt, feljöhetünk egyre. Ez valóban két perc Kurilenkónak, Vrajnest valósággal megfojtotta ott középen. Ezt most nem szabad elrontani, ebben a két percben oda lehet érni. Megszerzik az ukránok a labdát, bravó Balogh, így kell leszedni egy indítást!
pick_zaporozsje_14_09_28_mj_3
52'Bravó, ez a védekezés kell! Vranjes és Balogh fogta meg ellenfelét, azonban Aflitulin belövi... de máris szépít Mindegía, 22-24. Most nem kellene gólt kapni, innen még meg lehet nyerni. 51' Hát ez tényleg emberfeletti, Stochl megint véd, Balogh és Mindegía lövését is fogja. Megint a háromgólos előnyért támadhat a Motor. 50' Vadkerti hergeli a publikumot, meg is van az eredménye, Källman szerez labdát, de megint Stochl véd Mindegía lövésénél, őrületes formában a szlovák kapus. 49' Így van, támadó szabálytalanság, jöhet a Pick. Kell a biztatás, jön is a szurkolóktól. Parrondo! Bravó, 21-23, most védekezz! Időt kér Bebesko, az ukránok edzője. 48' Mindegía! Ez az! A kapufáról vágódik be a lökete, 20-23. 48' Irgalmatlan nagy gólt lő Aflitulin, majd Zsuk indításból is betalál, most nagy a baj, néggyel megy a Motor, 19-23. 47'Így van, Vadkertit lökték meg lövés közben, hetes a Picknek. Bombac érkezik, Stochl lábbal véd, de a kipattanót belövi Bombac, 19-21. 46' Ez lesz az, egy újabb blokk a részünkről. Aflitulin azonban belövi kilencről, 18-21. Nem tud háromnál közelebb férkőzni a Pick, 15 perc van még a meccsből. 45'Balogh lövését blokkolják, sarokdobással folytatódik a játék. Ismét Balogh talpról, ez bevágódik, 18-20! Gyerünk, védekezz! 44' Hárommal megy a Motor, de nem sokáig, Ancsin pattintva belövi, 17-19. Nehezen akarják újrakezdeni a játékot az ukránok. Hétméteres ismét a vendégeknek, ismét Sztejcura, ezúttal sem hibázza el, 17-20. 42' Burkával nem bírunk, újabb gól lő, de érkezik rögtön a válasz, Mindegía, 16-17! Az első félidő elején látott védekezést kellene újra előhúzni. Ha nem Burka, akkor Sevelev, most utóbbi lő gólt beállóból, 16-18. 42'Balogh! Ez kell, bravó! Óriási gól a jobb felsőbe, 15-16! 40' 5-1-re nyerték az első 10 percet a második félidőben az ukránok, így kettővel átvették a vezetést, nagyon kell a gól. Ancsin átlövését ezúttal blokkolják, de marad a labda a Picknél. Mindegía elpasszolja, Balogh már elindult, hárommal léphetnek meg az ukránok.
pick_zaporozsje_14_09_28_mj_2
39'Zubai terül el középen, azonban jöhet a Motor. Wyszomirski véd, azonban hetest kapnak az ukránok, az elsőt lőhetik részükről. Sztejcura lövi, cunderezve értékesíti, 14-16. Időt kér Juan Carlos Pastor, mintha bent ragadtunk volna az öltözőben. 37'Stochl ismét, parádézik a kapuban. Kiegészültek az ukránok, hát ebből a két perces periódusból nem a legjobban jöttünk ki. Ki más, Sevelev beállóból ismét, 14-15. Szól az "Ébresztő!" a nézőtérről. 36'Emberhátrányból lő gólt, és ezzel egyenlít a Motor, Burka. Källman, hát neki ma nem megy szélről, zsinórban a másodikat fogja onnan Stochl, átveheti a vezetést az ukrán csapat. 35' Kis késéssel, de felmutatják a két percet Jekdominovnak, miután lebirkózta Zubait bent. Källmanra jön ki a figura a szélen, de Stochl kezeiben hal el kísérlete, marad a 14-13. 34' Ilyés átlövését védi Stochl, kár ezekért. Aflitulin talpról lő Wyszomirski lába között a kapuba, visszajönnek egyre az ukránok, 14-13. 33'Zubai szedi össze hátul, de eladjuk, majd ismét Sevelev szerez bentről, 14-12. 32'Bravó, Wyszomirski védéssel debütál! Gyors támadásváltás, mindkét csapat elszórja a labdát, végül a Pick jöhet nyugodtabban. Ancsin ismét egy óriási bombát ereszt el, 14-11! 31' Folytatódik a meccs, a Pick támadhat először. A szegedi kapuba Wyszomirski érkezik, ezzel debütál a lengyel a Bajnokok Ligájában. Källman találja meg Zubait beállóban, Zubai pont fejbe lövi Stochlt, majd sportszerűen oda megy hozzá elnézést kérni. SZÜNET 30' Aflitulin lövését fogja Sierra, hárommal mehet a Pick a szünetben, ha ezt belövik, de nem, eladja Ilyés! Vége az első félidőnek, 13-11-re vezet a Pick Szeged. Az ukránok nagyon masszív csapat benyomását keltik, ahogy arra előzetesen számítottak is Juan Carlos Pastorék, főleg beállóból, és bal átlövőből, Burka lévén veszélyes a Zaporozsje. 29' Szerencsénk is van, Szkopincev a felső lécet találja el. Prodanovics most jó passzt kapott, be is lövi szélről, 13-11, fontos gól volt! 28' Megint egyre jönnek fel az ukránok, Doroscsuk. Az ukrán edző azt mutatja, Vranjes színészkedett. Ancsin átadása nem jó Prodanovicsnak, megint az ikszért jöhet a Zaporozsje. 26' Ancsin! Óriási gól tízről, ezt kevesen fogták volna, így Stochl sem, 12-10. Megint a blokk működik jól Onufrijenko lövésénél. Sierra védi Sevelev elkeseredett próbálkozását.
pick_zaporozsje_14_09_28_mj_1
24'Burka zörgeti meg a felső lécet. Ancsin bejátszását követően értetlenül áll Vranjes a mögött, hogy csak szabaddobást ítéltek a játékvezetők, ketten is elég "szorosan" fogták Vranjest, nincs könnyű dolga Sevelev mellett. SIERRA! Ez nagyon kellett, Jekdominov ziccerét fogta meg, majd Jekdominovot kiküldik két percre. 23'Ancsin átlövését öleli magához Stochl, nehezen bírunk az ukránok kapusával. García Parrondót kell ápolni, Mindegía váltja végül honfitársát. 22'Mindegía talpról mellé lő kilencről. Gyorsan elvesztik a labdát az ukránok, megint a három gólért támadhat a Pick. Mindegía lövését spárgázza ki Stochl, majd Sevelev pattintja be Sierra mellett. Juan Carlos Pastor időt kér, 11-10. 20'Källman kap sárgát. A háromgólos különbségért támadhat a Pick, Ancsin jön a pályára. Bombac! Remekül játszik, ötödjéra szerez gólt, 11-8. Gyorsan jön a válasz, Szkopincev ejti át Sierrát, 11-9. 19' Bombac szerzett volna ismét labdát,de nem tudta összeszedni, maradnak támadásban az ukránok. Burka ezúttal mellé lő, Mindegía azonban nem, pontosan a bal alsóba küldi, 10-8! 18' Kubatko egyenlít ismét a szélről, 8-8. Ilyés talpról bombáz, ez igen! 9-8! 17'Aflitulinnal akaszkodik össze Ilyés, marad a Zaporozsjénél a labda. Szó se róla, az ukránok támadóideje mintha hosszabb lenne az átlagosnál, immáron harmadjára. Na most elveszik a labdát, jöhet a Pick. Ilyés ejtené át Stochlt, de a szlovák kapus ihletett formában véd, kiüti Ilyés próbálkozását. 16' Ilyést fogják meg ziccerben, hetest lőhet a Pick. Bombac áll oda, bepattintja! 8-7! 15'Na most már nem kegyelmeztek, Balogh ellen elkövetett szabálytalanságáért Doroscsuk áll ki két percre. 14' Balogh tör be,majd felborítják,de ez csak sárga... Most arcon ütik Baloghot, ezért sincs kiállítás. Zubairól tépik le a mezt, ez is csak sárga, hát ez hihetetlen! Jogos a fütty a közönségtől, sokadjára ússzák meg a kiállítást az ukránok. 13' Emberelőnyben támadhat a döntetlenért a Zaporozsje, ismét elég hosszan... végül Burka lő újabb gólt, egyenlő az állás, 7-7. 12' Ismét Sevelev, a beállós igazolja jó hírét, 7-6. Bombac ereszti el talpról,de Stochl véd. Visszajöhetnek döntetlenre az ukránok, belül védekezést reklamál a vendégek edzője. Két perc? Ezért? Hát ez érdekes, Bombac semmi különöset nem csinált, mégis kiküldik... 11' Bombac! Pazar lövőcsel után szerzi harmadik gólját, 7-4! Sevelev ismét beállóból, 7-5. 10' Burka nagyon aktív a vendégektől, előzetesen is őt emelték ki az ukránok közül. Balogh átlövését védi Stochl, majd a Sevelevet játsszák meg beállóban, Sierra feje mellett lő a kapuba, 6-4. 9'Burka lő óriási gólt talpról a léc alá, de Bombac rögtön válaszol rá, 6-3! 8' A sokadik jó blokk, eddig nagyon megy a védekezés ezen formája. Bombac indul meg, zsinórban a harmadik ziccert is belövi a Szeged, 5-2! Időt is kérnek az ukránok.
bombac_pick_zaporozsje_14_09_28_mj
8' Bravó! Így kell! Källman szerzett harciasan labdát, majd Blazevics szedte össze, és be is lőtte a ziccert, 4-2! 6'Passzívat jeleznek a bírók,de még maradhat az ukránoknál a labda. Ez már kicsit hosszú... Lejön a blokkról az átlövés! Källman kihagyja, azonban Ilyés jól blokkol. Na ezt már Källman belövi, ziccer volt, először vezet a Pick, 3-2! 5' Ilyés villan, bebombázza a sarokba, 2-2! Bombac kap sárgát, miután eltüntette Sevelevet középen. 4'Parrondo szélről nem tud gólt lőni, Stochl jól zárta a szöget. Nem marad el kollégájától Sierra sem, ő is bemutat egy bravúrt, azonban Kurilenko lövését a spanyol kapus nem tudta védeni, 1-2. 3' Ilyés szerez labdát harciasan, majd Källman kezéből szedik ki a labdát sárgát érően a gyors támadás végén. Marad a labda a Picknél, és Balogh egyenlít, 1-1! 1'Onufrijenko csúnyán fölé lövi az első lehetőséget. Bombac játssza meg Zubait, de Stochl véd, a letámadás végén pedig Burka szerzi a meccs első gólját, 0-1. 1' Az ukránok kezdik a meccset. A Zaporozsje sötét-lila fehér szerelésben, míg a Pick tiszta kékben játszik. 19:10 - Lezajlott a csapatok bemutatása, a szurkolók egy óriási Pick-mezt feszítenek ki. Szépen megtelt a csarnok, kvázi telt ház fogadja az együtteseket. 19:00 - Kővári Árpádot köszöntik a szurkolók, játékosok és a klub vezetése 70. születésnapja alkalmából. 18:55 - A Pick Szeged eddig 2913 gólt szerzett a BL-ben, a legtöbbet a szlovák Fero Sulc szerezte, 205 találatot. A jelenlegi keretből Vadkerti Attila a legeredményesebb, ő 118 góllal terhelte meg az ellenfeleket eddig, a jelenlegi másodedző, Milorad Krivokapics kereken 200-nál állt meg. 18:47 - A kis számú ukrán szurkolótábor már megkezdte a hangolást, igen hangosan tapsolnak kedvenceiknek. A Pick Szegedben debütálni fog a lengyel kapus, Wyszomirski a sorozatban, a hálóőrnek ez lesz az első mérkőzése a BL-ben, a többiek (Sierra, Robledo és Bombac) már játszottak az elitligában. 18:41 - Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a csapatok már javában melegítenek a MOL-Pick Szeged-Zaporozsje mérkőzés előtt. A Pick Szeged 109. Bajnokok Ligája mérkőzésére készül, a sorozat korábbi éveiben már találkozott mostani ellenfelével, és mindkétszer le tudta győzni ukrán riválisát, reméljük, ma tovább folytatódik ez a sorozat. A mérkőzés 19.15-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.