Az év példaképe lehet a szegedi mesterfodrász

Zsiga_RenataA Példakép Alapítvány interneten meghirdetett versenyén a legjobb ötven vállalkozó közé válogatták Zsiga Renátát. A szegedi mesterfodrász négyéves kora óta tudatosan készül szakmájára, több száz tanítványát nevelte már ki.

“Én már akkor fodrász akartam lenni, amikor még azt sem tudtam, hogy mi az. 12 éves koromban volt egy kisebb „megingásom”, hogy inkább csillagász leszek vagy szívsebész, de amikor 8. osztályban a továbbtanulásról kellett dönteni, a jó tanulmányi eredményem ellenére is a fodrászatot választottam” – írja bemutatkozó interjújában Zsiga Renáta mesterfodrász, aki 49 fiatal vállalkozó mellett esélyes a Példakép Alapítvány 5 millió forintos fődíjára.

Szegedtől a világhírig

A szegedi mesterfodrász egészen a szakma nemzetközi elitjébe küzdötte fel magát, az egyik világmárka kreatív csapatába kerülve szorított helyet magának a férfiak uralta világban. Első szalonját huszonhárom évesen vásárolta meg Szeged belvárosában, majd egy másodikat is megnyitott a városközpontban. 26 évesen nemzetközi bírónak választották, a világ húsz legjobbja között tartották számon, két alkalommal is „Best Juror Award” díjjal ismerték el a munkáját. Több mint négyszáz tanítványt okított ki a szakma titkaira, sokan közülük fodrásszalonjában is lehetőséget kaptak a bizonyításra. Szeretné számukra megmutatni: nem kell külföldre menni ahhoz, hogy sikeres lehessen az ember, a lehetőség mindenki számára adott.

A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, amely azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat. Nem csak azért, hogy büszkék lehessünk tehetségeinkre és az általuk elért eredményekre, hanem azért is, hogy a pályakezdő fiatalok vonzó, elérhető és követhető életpályát lássanak maguk előtt.Egy példakép ugyanis olyan hajtóerő, amit mással nem lehet pótolni – erőt, hitet és motivációt ad, akár egy egész életre. A szavazás a Példakép Alapítvány oldalán zajlik, ahol 2014. január 18-ig lehet voksolni az 50 jelölt közül 3 kiválasztottra. A december 9-én induló közönségszavazás fogja eldönteni, hogy az 50 jelölt közül ki nyeri meg a fődíjat, azaz ki lesz 2013-ben az Év Példaképe. Szavazni az alábbi linkre kattintva lehet!

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2014. január 12., vasárnap, 08:08
  Válaszolok

  Kedves Krisztina!
  Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat!:) Nagyon örülök annak, hogy ha tetszett a Nemzetközi Kongresszuson -Törökországban – az előadásom és Te is részese, szemtanúja voltál annak az óriási sikernek, mikor 500 nemzetközi szakember állva tapsolta meg a produkciót…:) Köszönöm !
  Sokáig gondolkodtam azon, hogy nyilvánosan felvállaljam-e, beszéljek-e a volt betegségemről, s végül úgy döntöttem, hogy igen, hiszen ez is az meghatározó tényező volt az életemnek…. ok-okozatok…Azért osztottam meg ezt az információt, mert ezzel a jelöléssel valóban PÉLDÁT közvetítek, amely megmutatja, hogy egy ember életében sajnos előfordulhatnak nagyon – nagyon mély pontok.
  Az nem mindegy,hogy hogyan állunk fel, hogyan jutunk túl ezen az adott mély ponton! Sokan “elmerülnek” a problémákban,de vannak, akik a megoldásokat keresnek, majd tesznek érte…. és akkor történik meg a “csoda”: Megváltozhat az ember élete pozitív irányban!
  Én a pozitív gondolkodás híve vagyok, mindig ez vitt előre az életemben, ezért is szeretném ezt az Értéket átadni az embereknek, példát mutatni másoknak….

  Engedd meg, hogy gratuláljak Neked, mert Te olyan nagy dolgot tettél, amit nagyon keveseknek sikerül, MEGGYÓGYULTÁL, Hittél magadban, előre néztél,mentél tovább, és ami a legfontosabb NEM ADTAD FEL!:))AZ énfejlődésben egy, vagy több szintet is feljebb léptél azáltal, hogy megoldottad a “problémáidat” (feladataidat:).
  Kívánok Neked és a családodnak egészséget, boldogságot és sok sikert az üzleti szférában ;)!

  Szeretettel:
  Zsiga Renáta

 • '>
  2014. január 9., csütörtök, 20:36
  Válaszolok

  Kedves Renáta!
  Szívből kívánom hogy álmaid valóra váljanak.Mert megérdemled!!!Törökországban gyönyörűet alkottál.Mégegyszer köszönöm hogy gyönyörködhettem ilyen csodában.Szíven ütött amit a betegségedről írtál…sajnos 2 évvel ezelőtt én is átéltem és mind amellett hogy küzdöttem még a kolegák hátba szúrását is védenem kellett…tudom mit élhettél át.DE odafent tudják hogy az értékes embereket segíteni kell és minden segítséget meg is kapunk.
  Tisztelettel Csató Krisztina

 • '>
  2014. január 9., csütörtök, 11:09
  Válaszolok

  Kedves Emberek, Hölgyek és Urak, Fiatalok és Idősebbek,

  Tegnap nagyon kellemes meglepetés ért, mikor a barátaim felhívták a figyelmemet arra, hogy a Szegedma írt egy cikket rólam és az életeseményemről. Nagy boldogság öntött el, mikor felfogtam, hogy „hírérték” lettem:)
  Büszke vagyok erre, mert NŐ – ként, VIDÉKI – ként, ANYA – ként, RÁKOS betegségből felépülve is jelenleg Magyarország legjobb 50 fiatal vállalkozó közé kerültem! Büszke vagyok arra is, hogy fiatal korom ellenére is több, mint 400 – sokan közülük HÁTRÁNYOS, HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS helyzetű – tanulónak is sikerült szakmát „adni” a kezébe, megmutatnom az utat a munka világába. Legnagyobb eredményemnek az oktatás területén azt a pillanatot tartom, mikor egy agydaganatból kigyógyult fiatal lányt sikerült olyan szintre hoznom, hogy megállja a helyét a fodrász szakma világában!
  Tudom, hogy az emberekben, minden ismertebb személyről kialakulnak bizonyos sztereotípiák, így rólam is…Épp ezért engedjétek meg, hogy pár gondolatot az életemről megosszak Veletek, amelyeket csak a legközelebbi hozzám tartozók tudnak:
  – 14 évesen választottam a fodrász szakmát
  – 2. félévben megbuktam 2 szakmai gyakorlati műveletből, amit év végére kijavítottam és osztályelső lettem, így végzős diákként 16 évesen egyedüli versenyzőként képviseltem Szegedet az Országos Bajnokságon, három ezüstéremmel zárva
  – voltam alkalmazott, majd székbéres (kényszervállalkozó), végül megnyitottam az első szalonomat, amelyben volt tanítványaimnak segítettem a munkavállalásban minden gazdasági támogatás nélkül!! Ma 12 családnak nyújtok biztonságos megélhetést, amelyre büszke vagyok!
  – 21 évesen férjhez mentem (jelenleg is férjnél vagyok:))
  – 21 évesen képviseltem Magyarországot a washington-i Fodrász Világbajnokságon és 3 kategória összetett eredményeként a világon a 8. lettem.
  – Közben észrevettem, hogy az emberek hogyan vélekednek a szakmunkásokról és ez(is) motivált arra, hogy megmutassam, hogy egy szakmunkás is lehet okos és tanult, így a Radnóti Gimnázium esti tagozatán sikeres érettségi vizsgát tettem.
  – Majd a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karán főiskolai diplomát szereztem kimagasló eredménnyel:)
  – Nagyon nehéz, de egyben gyönyörű időszak volt 20-34 éves koromig, hiszen nagyon sok lemondással tudtam csak előre haladni a „ranglétrán”, míg a barátaim szórakozni jártak, addig én napi 14 órákat dolgoztam, (munka, tanulás, üzletvezetés, versenyre készülés, tanulók képzése, stb) sokszor éveken keresztül mindezt hétvégi és egyéb szabadnap nélkül 🙁 Hóban, fagyban, hajnali vezetéssel… stb., de nagy hittel végeztem a munkáimat.
  – 8 évig versenyeztem itthon és nemzetközi szinten, közben saját tanítványokat képeztem, és őket is versenyeztettem óriási sikereket értünk el közösen!
  – egyedüli Nőként , Vidékiként, Vállalkozóként , oktatóként bekerültem a FÉRFIAK világába és ott is meg kellett küzdenem az elismerésért, a tiszteletért, amelyet sikerült is elérnem
  – Számos hazai – és nemzetközi látványos hajshow-t készítettem, 3 alkalommal, JÓTÉKONY CÉLLAL: rákos beteg gyerekeknek folyt a bevétel, akkor még nem tudtam, hogy ez „karmikusan” pár évvel később az én életemben is megjelenik ez a kettősség :
  2004-ben 3000 ember előtt a Budapesti Kongresszusi Központban debütáltam egy világmárka nagyköveteként.
  Sajnos a show előtti este kaptam az orvosomtól egy nagyon rossz hírt,
  „Renáta, ha lejön a színpadról, akkor azonnal mennünk kell a műtőbe!” 3×2 hónapot kellett feküdnöm, mikor sajnos az üzletemben felállt egyszerre 4 alkalmazottam és magamra hagytak… Hogyan lehet innen felállni?
  BETEGSÉGBŐL, ÜZLETI kudarcból? És megtettem! NEM ADTAM FEL, és küzdöttem az ÉLETEMÉRT, a HITEMÉRT, az ÁLMAIMÉRT!
  Innen szeretném megköszönni az orvosaimnak dr. Bothaiser Zoltánnak és Dr. Ungár Lászlónak, hogy segítettek a gyógyulásban, valamint a FÉRJEMNEK, hogy mindvégig mellettem volt és támaszt nyújtott a nehéz időkben is!
  – KÖSZÖNÖM a jelenlegi CSAPATOMNAK, a kitartásukat, hitüket, csapatszellemű gondolkodásukat, munkájukat, BÜSZKE VAGYOK RÁTOK!
  – KÖSZÖNÖM Mindenkinek, akik mellettem vannak , hisznek bennem, vagy tetszik a munkásságom, életem!

  Mi a célom a Példakép elismeréssel?
  – Példát mutatni a mai fiataloknak , motiválni őket arra, hogy SOHA NE ADJÁK FEL az eléjük gördülő akadályoknál, hanem nézzenek szembe vele és győzzék le:)
  – Szeretném felhívni az ország vezetői és az emberek figyelmét arra, hogy igenis nagyon FONTOS a SZAKMA tanulása, bármely területről is legyen szó! Támogatásra van szükség, ismét ÉRTÉKET KELL ADNI A SZAKMÁKNAK!!!
  Csak egy kérdés? Mi fog történni, ha már senki nem szeretne szakmát tanulni, csak a diplomákat szeretné? Ki fogja megjavítani a házunkban az eltört vízcsövet? Ki fog nekünk biztonságos tetőt húzni a fejünk fölé?
  HÖLGYEIM és URAIM! Milyen FODRÁSZ szakember székébe ülne le biztonságos érzésekkel? Mert sajnos ma a helyzet nem rózsás…
  Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy egész EURÓPÁBAN NINCS ilyen rendszer a szépségszakmákban, mint itthon! Nagyvilágot járva, TUDOM, mi a KULCS, és ezt szeretném a megfelelő FÓRUMON elmondani, építő jelleggel bemutatni. Ezért vállaltam fel a nyilvánosságot és a Példakép jelölést! 🙂
  Mert HISZEK abban, hogy minden a „megfelelő helyére” kerülhet, csak beszélnünk és tennünk kell érte, ÉRTÉKEKET közvetítünk a jövő generációja számára!
  – Ha szeretnének ebben segíteni, támogatni,hogy „véghezvigyem” a küldetésem, kérlek segítsetek a szavazataitokkal a PÉLDAKÉP szavazó oldalán!
  NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

  Üdvözlettel:
  Zsiga Renáta

 • '>
  1. kiskanos
  2014. január 9., csütörtök, 06:43
  Válaszolok

  Határozottan nem rossz:)