Egyetem

Pálinkás József: világszínvonalú egyetemekre van szükségünk!

Pálinkás József: világszínvonalú egyetemekre van szükségünk!

2013. augusztus 31., szombat
Pálinkás József: világszínvonalú egyetemekre van szükségünk!

Világszínvonalú egyetemekre van szükségünk, csakhogy ez lehetetlen az egyetem, a gazdaság, a politika és a társadalom szereplőinek kölcsönös bizalmon alapuló, felelős együttműködése nélkül - hangsúlyozta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szombaton Szegeden.

További részletek hamarosan!

A kormányzat egyedül nem tud létrehozni egyetlen világszínvonalú egyetemet sem, mint ahogyan egyik egyetem sem tud állami finanszírozás nélkül a világban elismertté válni - mondta az akadémikus a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségén. Hozzátette: ez még együtt is kevés az egész társadalom bizalma és támogatása nélkül. Ha elhagyja a magyar egyetemeket a néhány száz legkiemelkedőbb tudós, és nem az itthoni egyetemeken tanul tovább az az ezer legtehetségesebb magyar diák, akinek ma a világ bármely egyetemén jutna hely, akkor "véglegesen elvesztettük a versenyt" - jelentette ki Pálinkás József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.