Sport

Vízilabda: gőzerővel készül a Szolnok ellen az A-Híd Szeged

Vízilabda: gőzerővel készül a Szolnok ellen az A-Híd Szeged

2013. május 3., péntek
Vízilabda: gőzerővel készül a Szolnok ellen az A-Híd Szeged
a_hid_szeged_sajttaj_gs

Nyitott uszodás napsütéses matiné-rangadó lesz vasárnap az újszegedi sportuszodában.

Vasárnap 11 órától bajnoki elődöntőt játszik az A-Híd Szeged VE a Szolnok ellen, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót

Vincze Balázs

vezetőedző és

Baksa László

kapus a klub képviseletében. A nyitott uszodás bajnoki elődöntő első meccs kapcsán a vezetőedző elmondta, jó ötlet volt levetetni már a sátrat, dacára annak, hogy az elkövetkező napok időjárása kissé bizonytalan, ám várhatóan jó idő lesz a meccsen. "Jól kell játszanunk, legalább annyira mint Belgrádban tettük. A Szolnok nagyon jó csapat, nem szabad kiindulnunk az alapszakasz mérkőzéseiből. Tavaly az Egerrel szemben nem jött össze a várakozásokkal ellentétben, most a döntőben szeretnénk lenni" - szögezte le Vincze Balázs. "Már leteszteltük, hogyan süt a nap. Edzettünk már este, a 18 óra nem jó, ezt már tudjuk, a 11 óra sokkal kedvezőbb ilyen szempontból" - mondta el a csapat válogatott kapusa. "A belgrádi csatában látszott, hogy jól összekovácsolódott, egységes csapatot alkotunk. Aki meg akarja nyerni a magyar bajnokságot, annak mindenkit meg kell verni. Ezt szeretnénk mi is" - fűzte hozzá Baksa László. "Belgrádban nem tudtuk megoldani, hogy az ellenfél gólerős játékosai ne lőjék a gólokat, ezen javítanunk kell a védekezésünkben. Régóta emlegetem, hogy játékunkba nem férnek bele 0-4-es periódusok. Sokat elárul hogy Belgrádban két negyedet két góllal nyertünk, s mégsem tudtunk végül két góllal nyerni..." - tette hozzá a még rájuk váró teendők kapcsán a tréner, aki elmondta azt is a csapaton belül remek a hangulat, mindenki egészséges, várhatóan teljes keret száll szembe a Szolnokkal. Péntek délelőtt edzett, videózott a csapat. "Kényelmes játékkal és hozzáállással nem lehet sikert elérni. Harcolnunk kell, saját magunkért, a csapatért és a szurkolókért" - zárta mondandóját Vincze Balázs. "Új feladatot jelent a nyitott uszoda, hiszen idén még nem játszottunk így. Bízunk benne, hogy a várható jó idő miatt nagyon sok néző jön ki a rangadóra. Körülbelül 500 ülőhelyet tudunk biztosítani a mérkőzésre, ugyanennyi állóhely is lesz" - árulta el Juhász György technikai igazgató, hozzátéve, a találkozóra 1000 forint a belépő, mellé ajándék is jár. A második mérkőzésre május 8-án 18.30-tól kerül sor Szolnokon, sátras uszodában. Amennyiben szükséges harmadik meccs, azt 11-én, szombaton rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.