Közélet

Kérdőíves kutatás a biztonságérzetről

Kérdőíves kutatás a biztonságérzetről

2013. január 22., kedd
Kérdőíves kutatás a biztonságérzetről

A Szegedi Tudományegyetem Szociológia Tanszék munkatársainak közreműködésével most január hónapban kérdőíves kutatás kezdődik, annak érdekében, hogy megismerhessék Csongrád megye lakosainak véleményét, lakóhelyük közbiztonságával, saját szubjektív biztonságérzetével kapcsolatban.

A Csongrád megye lakosait segítő Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében (TÁMOP-5.6.1.C-11/2-2011-0023) kódszámú pályázat, amely a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Személy- és Vagyonvédelmi Szakmai Kamara Csongrád Megyei Szervezete partnerségében zajlik az elmúlt év ősze óta, újabb elemének megvalósításához érkezett. A konzorciumi partnerek különösen fontosnak tartják a Csongrád megyei lakosság, különösen a bűnügyi szempontból veszélyeztetebbnek tartott lakótelepeken, illetve a tanyákon élők biztonságérzetének javítását. A Szegedi Tudományegyetem Szociológia Tanszék munkatársainak közreműködésével most január hónapban kérdőíves kutatás kezdődik, annak érdekében, hogy megismerhessék Csongrád megye lakosainak véleményét, lakóhelyük közbiztonságával, saját szubjektív biztonságérzetével kapcsolatban. Arra kérik a Csongrád megyei polgárokat, válaszaikkal segítsék elő a program sikerességét! Amennyiben a kérdezőbiztosok felkeresik, mondják el, hogyan látja saját háztartása és lakókörnyéke biztonságát; fogalmazza meg, Önnek személy szerint milyen segítségre volna szüksége ahhoz, hogy biztonságérzete javuljon; adjon tanácsot a pályázat szakembereinek, hogy e program keretében leginkább mivel és hogyan tudnának segíteni. A válaszadás minden esetben önkéntes. A kérdezőbiztosi munkát végzők megbízólevéllel és személyi igazolvánnyal igazolják magukat. A partnerszervezetek képviselői nevükkel és telefonszámaikkal szerepelnek a helyszínen átadott tájékoztató levélen. Amennyiben személyükkel, munkájukkal vagy magával a kutatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, ill. bármilyen további felvilágosításra van szüksége, forduljon a levelet aláíró bármely szervezet képviselőjéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.