Ötszáz adag ételt osztottak ki a Marson + FOTÓK

Hagyományosan az ünnepek után vendégelt meg ötszáz rászorulót a Boldogságfalva Alapítvány a Mars téren. A vegetáriánus, vagyis házi sajttal készült székelykáposzta mellé egyik önkéntesük jóvoltából kókuszgolyót is kaptak a megjelentek.

„Csomagot is osztunk, melyben epres ivójoghurt, natúr joghurt, alma, narancs, körte és biorépa is van. Egy adományozónk pedig kókuszgolyókat készített” – tájékoztatott a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány elnöke. Szalma Róbert kanálforradalmár hozzátette, minden évben ételosztással zárják az évet a két ünnep között, azért ilyenkor, mert karácsony előtt viszonylag sok adományt kapnak a rászorulók, ám a szilvesztert megelőző időszakban vannak olyan szeretetkonyhák, melyek zárva tartanak. „Jegyre adjuk az ételt, amelyeket a családsegítő szolgálathoz és egyéb társszervekhez juttatok el, például vakoknak, siketeknek, mozgás- és értelmi sérülteknek. Az ott dolgozók adják át ezeket a legrászorulóbbaknak, akiket most vendégül látunk” – tájékoztatott. A vegetáriánus, vagyis „székely nélküli” káposztát szejtánnal és házi sajttal főzték, hogy tartalmas étel kerüljön a tányérokba.

Szalma Róbert örömmel újságolta, hogy egyre több az önkéntesük, akik látják, hogy egyre több az elesett, segítségre szoruló. Reméli, hamarosan saját konyhát is tudnak majd üzemeltetni, hogy minden nap tudjanak ételt osztani.

December 28-án fél 12-től Újszegeden, a Máltai Szeretetszolgálat Csanádi utcai épületében lesz ételosztás, ott a Szegedi Felsővárosi Civil Egyesület és a Krisnatudatú Egyház Szegedi hívői vendégelik meg meleg étellel a rászorulókat.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2012. december 28., péntek, 11:15
  Válaszolok

  Hétköznapokon a város egyik legveszélyesebb pontja, a folyamatos szmgk forgalom miatt, a József A sgt végénél található, kb. 300 m-es rész.
  Egyik oldalról a másik oldalra átmenni, akár 1-3 percig eltarthat(veszélyesebb az ott kijelölt gyalogátkelő).
  Aki csak a város egyes részein jár, aligha hiheti el, hogy az országban olyan szegénység is létezik, melyről olyan sokan beszélnek, netán írnak is.
  A nyomor viszont van, de nem olyan látványos.

 • '>
  1. hazafi
  2012. december 28., péntek, 09:56
  Válaszolok

  Tragikusnak tartom, hogy Magyarországon több mint 4 millió ember nyomorog a létminimum alatt!…Ráadásul ezen belül folyamatosan emelkedik a mély szegénységben élők száma.