Sport

Röplabda: egy győzelemmel mutatkoztak be a férfi röplabdások + FOTÓK

Röplabda: egy győzelemmel mutatkoztak be a férfi röplabdások + FOTÓK

2012. október 23., kedd
Röplabda: egy győzelemmel mutatkoztak be a férfi röplabdások + FOTÓK

Lejátszotta az első forduló mérkőzéseit az SZTE EHÖK SE férfi röplabdacsapata az NB II-es bajnokságban. Strezeneczki Gyula egysége egy győzelemmel és két vereséggel mutatkozott be.

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy

újra van férfi röplabdacsapata

Szegednek az SZTE EHÖK SE berkein belül. Nos, az elmúlt hétvégén a Lila-iskolában edző gárda élesben is kipróbálhatta magát, nem is akármilyen eredményekkel: a Kunhegyesen rendezett 1. fordulóban Csányi Rolandék legyőzték a házigazdákat, majd nagy csatára kényszerítették győri riválisukat, a Kaposvár juniorjaival pedig két jó szettre futotta erejükből.

SZTE EHÖK SE – KESE (Kunhegyes) 3-0 (25-18, 29-27, 25-19)

Szombat délben a házigazda kunhegyesiek elleni meccsen a kezdeti bizonytalanságok után az első szett közepétől elhúzott a szegedi csapat, és magabiztosan nyerte meg az első játszmát (1-0). A következő szettben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, hatalmas küzdelem zajlott a pályán, végül hihetetlenül izgalmas végjátékban 29-27-re nyert az SZTE EHÖK SE (2-0). A harmadik szettben 16-16-ig végig kiegyenlített volt a küzdelem, ezután a jó nyitásoknak is köszönhetően 25-19-re megnyerték ezt a szettet is az egyetemisták, ezzel pedig 3-0-ra a mérkőzést.

SZESE (Győr) – SZTE EHÖK SE 3-1 (25-20, 22-25, 25-19, 25-18)

A győri SZESE elleni délutáni találkozó elején kiegyenlített volt a küzdelem, de a szegedi pontatlanságok miatt a győri csapat nyerte az első szettet (1-0). A következő játszmában összekapta magát a Szeged, a végjátékban jobban koncentrálva kiegyenlített (1-1). A harmadik szettet a szegedi csapat kezdte jobban, de a kezdeti lendület a szett közepére elfogyott, és a sok rontásnak köszönhetően ismét a Győr vezetett (2-1). A negyedik játszmában ismét pontatlanul, koncentrálatlanul, fásultan játszott a szegedi csapat, így a SZESE csapata végig vezetve megnyerte a mérkőzést (3-1).

SZTE EHÖK SE – FINO Kaposvár junior 0-3 (9-25, 27-29, 22-25)

A vasárnap reggel a kaposvári juniorok ellen lejátszott harmadik mérkőzésen az első szettet a szegedi csapat nagyon álmosan kezdte, sok pontatlanság volt jellemző, nem sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát, így a somogyi ifjak magabiztosan nyertek (0-1). A második játszmától egy teljesen más mérkőzést láthatott a közönség. Az SZTE EHÖK SE játéka feljavult, végig hihetetlen szoros és kiélezett küzdelem zajlott a pályán. Két szettlabdája is volt a Szegednek, azonban a döntő pillanatokban mindig „megremegtek a kezek”, így a Kaposvár kihasználta első lehetőségét, és végül behúzta a második játszmát is (0-2). A harmadik szett elején pár ponttal elhúzott a kaposvári csapat, de a szegediek nem adták fel, végig hatalmas akarással küzdve tartották a különbséget, felzárkózni azonban már nem tudtak, így a Kaposvár nyerte a mérkőzést (0-3) Bondor Tamás szakosztályvezető: "Nagyon vártuk ezt a tornát, hiszen nem ismertük egyik ellenfelünket sem. Az első mérkőzésen jól küzdött a csapat, a második szettben megmutattuk, hogy kiélezett helyzetben is tudunk pluszt hozzátenni a játékhoz, és ennek köszönhetően nyertünk. A második meccsen elfáradt a csapat, végig rengeteget hibáztunk, koncentrálatlanul, fásultan játszottunk. A meccsen látottak alapján lehet tovább építkezni, most már tudjuk, hogy mik azok a szituációk, hibák, amelyeken javítanunk kell. Összesen két felkészülési mérkőzést játszottunk a torna előtt, nagyon meglátszott a meccshiány a játékosokon. Arra kell törekednünk, hogy a meccsen látott pontatlanságokat a helyükre rakjuk, és ezekből tanuljunk. A harmadik meccs nem indult túl jól, nem sikerült felpörögnünk a mérkőzés elejére. Az első szett után azonban felébredtünk, és hatalmas akarással, küzdéssel felvettük a harcot a korosztályos válogatottakat, és a nemzetközi bajnokságban induló felnőtt kaposvári csapatban is szereplő juniorokat felvonultató Kaposvár csapattal. A második és harmadik játszmában remekül játszottunk, és hatalmas lelkesedéssel majdnem sikerült bravúrt elérnünk, és szettet rabolni a kaposváriaktól (ez a tornán senkinek sem sikerült). Összességében elmondható, hogy nagyon tanulságos volt ez a torna. A játékunk hullámzó volt, játszottunk pazarul és nagyon pontatlanul is. Ahhoz, hogy ezeket a szélsőségeket kiküszöböljük, nagyon sok mérkőzést kellene még játszanunk együtt, erre megoldást kell találnunk. Nem vagyunk letörve az eredmények miatt, láttuk a többi csapat teljesítményét, és tudom, hogy lesz még jobb tornánk is a szezonban, ezért továbbra is arra fogunk törekedni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a bajnokság végére!"Az SZTE EHÖK SE tornán résztvevő csapata: Bitó Attila, Bojti Róbert, Bondor Tamás, Csányi Roland, Cserpák Miklós, Farkas Baráti Attila, Filius István Zoltán, Gyuris Attila, Márkus Gábor, Nieselberger Attila, Péter Csaba, Strezeneczki Gyula, Tánczos Tamás, Varga Zsolt. Edző: Strezeneczki Gyula

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.