Közélet

Illegális zöldségtisztító üzemet számolt fel a Nébih Csongrád megyében

Illegális zöldségtisztító üzemet számolt fel a Nébih Csongrád megyében

2012. október 18., csütörtök
Illegális zöldségtisztító üzemet számolt fel a Nébih Csongrád megyében

Illegális zöldségtisztító és -csomagoló üzemet számolt fel Újszentivánon a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Csongrád Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságával közösen - közölte a Nébih csütörtökön.

A közlemény szerint az illegális üzem nem csak engedély nélkül működött, de higiéniai állapota nem felelt meg egyetlen előírásnak sem. Az ellenőrzést végző szakemberek a helyszínen azzal szembesültek, hogy az üzem padozata, oldalfalai repedezettek, szennyezettek, a mennyezet részben leomlott. Az öltözőnek helyt adó régi istállóban folyóvíz és WC nem volt. A helyiségben macskák voltak, rovar- és rágcsálóirtást nem végeztek. Az ellenőrzés időpontjában az üzemben dolgozó négy munkás zöldséget tisztított, darabolt és csomagolt. Egészségügyi könyvvel nem rendelkeztek, elmondásuk szerint a bérmunkát körülbelül két hete végezték. A hatóság elrendelte a helyszínen talált mintegy 1,5 tonna zöldség megsemmisítését. A tulajdonos élelmiszerlánc-felügyeleti bírságra számíthat, amelynek pontos összegét később állapítják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.