Beveszik Szabadkát a kultúrcsempészek + FOTÓK

Felolvasással és természetesen zenével hangolódtak a kultúrcsempészek az idei fesztiválra, s nem sokkal dél előtt el is indult a Piroska, melyről a határnál szálltak át az Ezüstnyílra a résztvevők.

„A fesztivál szíve és ereje a sínbusz, ami nem változik, a jubileumi, ötödik fesztiválon sem” – nyilatkozta portálunknak Orcsik Roland főszervező, a SÍN-tér Kulturális Egyesület elnöke. Idén is gazdag irodalmi, zenei programokat kínálnak Szegeden, Szabadkán és a két város között a vonaton a kultúrcsempészek, akik idén – resti híján – a vasútállomáshoz közeli alsóvárosi Tóth Kisvendéglő előtt gyülekeztek, majd a színes forgatag a peronon is zenével ünnepelte, hogy immár ötödjére indulnak Szabadkára a kultúrcsempészek.

Azok, akik lemaradtak a szerelvényről, Szabadkán csatlakozhatnak a az V. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál programjaihoz. A városnéző séta után Lakatos István képregényeiből nyílik kiállítás a Studio 11-ben este nyolckor, majd koncertek következnek. Szombaton kora délutántól ismét az irodalmon a sor, de a zene sem hiányzik majd az ekkor már Szeged felé „robogó” sínbuszról, sőt Szombathy Bálint még Áttörés című videoperformanszát is bemutatja a vonaton. A fesztivál koncerttel és színházzal zárul, a Jazz kocsmában 20 órától a szabadkai Wooden Ambulance zenél, a Grand Caféban pedig 19 órai kezdettel a Metanoia Artopédia Orthopaid rövü című előadását láthatja a közönség. A fesztivál fellépői között akad belgrádi, újvidéki, budapesti író vagy költő, sőt érkeznek vendégek Erdélyből, Felvidékről és Dániából is.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.