Beveszik Szabadkát a kultúrcsempészek + FOTÓK

2012. október 5., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Irimiás László

Felolvasással és természetesen zenével hangolódtak a kultúrcsempészek az idei fesztiválra, s nem sokkal dél előtt el is indult a Piroska, melyről a határnál szálltak át az Ezüstnyílra a résztvevők.

„A fesztivál szíve és ereje a sínbusz, ami nem változik, a jubileumi, ötödik fesztiválon sem” – nyilatkozta portálunknak Orcsik Roland főszervező, a SÍN-tér Kulturális Egyesület elnöke. Idén is gazdag irodalmi, zenei programokat kínálnak Szegeden, Szabadkán és a két város között a vonaton a kultúrcsempészek, akik idén – resti híján – a vasútállomáshoz közeli alsóvárosi Tóth Kisvendéglő előtt gyülekeztek, majd a színes forgatag a peronon is zenével ünnepelte, hogy immár ötödjére indulnak Szabadkára a kultúrcsempészek.

Azok, akik lemaradtak a szerelvényről, Szabadkán csatlakozhatnak a az V. Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál programjaihoz. A városnéző séta után Lakatos István képregényeiből nyílik kiállítás a Studio 11-ben este nyolckor, majd koncertek következnek. Szombaton kora délutántól ismét az irodalmon a sor, de a zene sem hiányzik majd az ekkor már Szeged felé „robogó” sínbuszról, sőt Szombathy Bálint még Áttörés című videoperformanszát is bemutatja a vonaton. A fesztivál koncerttel és színházzal zárul, a Jazz kocsmában 20 órától a szabadkai Wooden Ambulance zenél, a Grand Caféban pedig 19 órai kezdettel a Metanoia Artopédia Orthopaid rövü című előadását láthatja a közönség. A fesztivál fellépői között akad belgrádi, újvidéki, budapesti író vagy költő, sőt érkeznek vendégek Erdélyből, Felvidékről és Dániából is.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.166.154 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére