Közélet

SZIN-line: Ingyen reggelivel várják a helyi termelők a SZIN-eseket

SZIN-line: Ingyen reggelivel várják a helyi termelők a SZIN-eseket

2012. augusztus 22., szerda
SZIN-line: Ingyen reggelivel várják a helyi termelők a SZIN-eseket

Ahogy már évek óta, úgy idén is zöld a SZIN színe: az Újszegedi Partfürdő területén mától induló, négynapos könnyűzenei fesztivál Civil Utcájában egész negyedet uralnak a zöld szervezetek. Előadásokkal, filmvetítésekkel és megyei termelők élelmiszereiből összeállított reggelivel is várják az arra járókat. Élő bejelentkezések egész nap a SZIN-ről!

A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díjjal is jutalmazott, nyárzáró szegedi fesztivál idén is számos programmal szeretné felhívni a figyelmet környezetünk megóvására, a fenntartható fejlődés fontosságára. A SZIN Civil Utcáján végigsétálva egymást érik a zöld szervezetek, melyek a fesztivál környezettudatos szemléletéhez igazodva előadásokkal, filmvetítésekkel várják egész nap az arra járókat.

Ingyen reggeli hazai ízekből

"A Szegedi Ifjúsági Napok mindenképpen dicséretes abból a szempontból, hogy kiemelt témaként kezeli a környezetvédelmet. Szervezésében is számos módon tette le voksát a környezettudatosság mellett, ilyen például a Re-poharak használata is, amely több tonna hulladéktól kíméli meg a partfürdőt. A zöld szemléletet, ami a 21. század fő gondolata kell, hogy legyen, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen a felelőtlen gazdálkodás előbb-utóbb visszaüt ránk" - nyilatkozta portálunk

Málovics György

szervező.

A Pepsi Színpaddal szemben található Zöldplaccon minden reggel tíz órakor "Helyi termék reggelivel" várják a fesztiválozókat, a környék termelőinek élelmiszereivel: zöldségek és gyümölcsök mellett sajtból, vajból és házi kolbászból összeállított menüvel csaphatják el éhségüket a buliból ébredt fiatalok. "Sokan nem gondolnak bele, hogy a környezeti terhelésünk legnagyobb részét az élelmiszerek adják. A legtöbb hétköznapi használati tárggyal ellentétben ez állandó anyagáramlást jelent - a televízióját tíz évre veszi az ember, az élelmiszerek vásárlása azonban mindennapos, ráadásul ha messziről érkezik, az különösen sok környezetkárosító hatással bír" - magyarázta Málovics György. A reggelit követően, 11 órától több témában is hallgathatnak előadást az érdeklődők:

Szilágyi László

országgyűlési képviselő előadása után

Szentistványi István

önkormányzati képviselő beszél majd a szegedi közterek helyzetéről, alakulásáról. A Frair trade kávézó a méltányos kereskedelem szellemét hirdeti, ami a multinacionális cégeket megkerülve kínálja portékáját, a haszon nagyobb részét hagyva a termelőknél. Emellett filmvetítéseket, útibeszámolókat és szakmai beszélgetéseket is tartanak a Zöldplacc hangulatos szalmazsákjain.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.