Sport

Olimpia: Douchev-Janics és Dudás döntős kajakegyes 200-on

Olimpia: Douchev-Janics és Dudás döntős kajakegyes 200-on

2012. augusztus 10., péntek
Olimpia: Douchev-Janics és Dudás döntős kajakegyes 200-on

A londoni olimpia pénteki 200 méteres selejtezőiből kajakegyesben a férfiaknál Dudás Miklós, a nőknél Douchev-Janics Natasa a szombati döntőkbe jutott, Vajda Attilának nem sikerült a bravúr.

A középfutamot jelentő elődöntőben a kajakegyeseknél

Dudás Miklós

harmadikként kvalifikálta magát a szombati fináléba, ahová az első négy helyezett jutott tovább mindkét futamból. "Nagyon felkészültem erre az olimpiára és már nagyon vártam a napot, hogy vízre szállhassak" - nyilatkozott a parton Dudás. "Boldog vagyok, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, ráadásul a középfutamban olyan neveket vertem meg, akiket korábban még soha. Előzetesen a finálé volt a célkitűzésem, de holnap megpróbálok beleadni még egy 'löketet', s majd meglátjuk, az mire lesz elég." Az EDF Démász Szegedi VE Pekingben ezer méteren olimpiai bajnok kenusától,

Vajda Attilától

igazi bravúr lett volna, ha kivívja a finálét, ez végül nem is sikerült neki, ötödik helyen rúgta be a hajót, ezzel lemaradt a fináléról és a B döntőben vigasztalódhat.

"Mindent a rajtra tettem fel, jól el is kaptam, de a sprinterek az első pár méteren sokkal jobbak voltak. Ezzel együtt azt mondom, hogy ez volt életem legjobb 200 m-re. Még egy pár ilyen, és egész jó sprinter leszek" - nyilatkozott a parton mosolyogva Vajda. "Ötödik lettem, bejutottam a B döntőbe, azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. A közönség fantasztikus, nagyon jó, hogy ennyi magyar van itt, köszönjük a bíztatást." Vajda klubtársa, a szám világbajnoka,

Douchev-Janics Natasa

női kajakegyesben rossz rajt után remek hajrában előzte meg lengyel vetélytársát,

Walczykiewiczet

, így futamgyőztesként került a szombati döntőbe. "Nem mondom azt, hogy nem mentem 'full' pályát, de az első száz méteremen még lesz mit javítani" - mondta a magyar versenyző, aki első pályája után nem nyilatkozott, s most is csak egy-egy kérdést engedélyezett a sajtó képviselőinek. "A táv első fele nem sikerült túl jól, most el is megyek, és gyakorolom azt az egy-két húzást, amelyre holnap szükségem lesz. Bízom benne, hogy szombaton is sok magyar lesz kint, én pedig, akárcsak ma, ismét megnyerem a futamomat."

Minden magyar továbbjutott a középfutamokba

Elsőként Dudás Miklós jutott be a középfutamokba a kajak egyesek 200 m-es számában. Az ifjúsági világbajnok, 21 éves Dudás egy hétfős előfutamba került, ahonnan öten kvalifikálták magukat a középfutamokba. Az ezer méteren hatodikként befutó Vajda Attila a C-1 200-asok 4. előfutamában ötödikként ért célba, de innen mindenki kvalifikált az elődöntőbe - nagy meglepetésre azonban ez a szám azeri világbajnokának,

Valentyin Gyemjanyenkónak

nem sikerült. A női kajakegyesek sprintjében Douchev-Janics Natasa negyedhajóval előzte meg német riválisát, és magabiztosan jutott tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.