Sport

Labdarúgás: szerb támadót és védőt is tesztel a Szeged 2011 + FOTÓK

Labdarúgás: szerb támadót és védőt is tesztel a Szeged 2011 + FOTÓK

2012. július 16., hétfő
Labdarúgás: szerb támadót és védőt is tesztel a Szeged 2011 + FOTÓK

Belevágott a felkészülésbe hétfő délután a szegedi NB II-es gárda 14 új játékossal a soraiban. A próbajátékra érkezett labdarúgók között egy korábbi utánpótlás válogatott és két szerb légiós is akadt.

Az előzetes

híreknek megfelelően

a Szeged 2011 csapata megtartotta első tréningjét a nyári pihenő után. Mivel a SZVSE-stadion gyepét felújították, így

Tóth Bálint

és

Lóczi István

edzőpáros a kiskundorozsmai pályán vezényelt edzést, s teszi ezt ezen a héten minden délelőtt s délután. A felkészülés a második héten Gyulán folytatódik, Gorsics-akadémia edzőkomplexumában, majd visszajönnek egy hétre Szegedre, a harmadik hetet pedig ismét Gyulán tölti az alakulat, a bajnoki rajtra azonban már újra idehaza készülnek Belecanék. Az első edzőmeccset július 21-én, szombat délelőtt vívják a szegediek a Hódmezővásárhely együttese ellen a dorozsmai gyepen. A hétfői mozgás 16 órakor kezdődött egy megbeszéléssel, majd 17 órától már a pályán gyakoroltak Laczkóék. Az első tréningen három kapus és huszonöt mezőnyjátékos vett részt,

Tóth Imre

és

Guzsik Richárd

sérülés miatt nem tarthattak a többiekkel. Az átmozgatást, bemelegítést és cicajátékot követően 80 méteres pályán gyakoroltak különböző formai és taktikai játékokat, miközben a brigád harmadik része Cooper-tesztet futott.

Új arcok is feltűntek az alakuló keretben. A távozók (Orosz Márk, Podonyi Norbert, Gahwagi Nebil, Folmer Krisztián, Huszár János, Kulacsik Tamás és Ruben Popescu) helyére pályázik egyelőre tizenöt új játékos. Ahogy már korábban megírtuk az itt maradottakkal már megegyezett a vezetőség és leigazolták Lisztes Krisztiánt és Jovánczai Zoltánt. Mellettük további 14 próbajátékost tesztelt az NB II-es gárda Domonkos Ferenc, Boros Ádám (HFC), Kéri Tamás (Tisza Volán SC Szeged), Harmos Zsolt (Ausztria), Varga Levente, Kiss Csaba, Kiss Dávid (Grosics-akadémia), Csák Zoltán (Maglód), Kovács Tamás (Gyula), Rása Gergő (Pápa), Kőbányai Richárd (Bicskei TC, Puskás-akadémia), Balogh Tamás (Békéscsaba) valamint két szerb légiós, Dejan Kojic (Borac Banja Luka) és Stefan Karadjic (Liptovski Mikulas) személyében. Közülük Domonkos Ferencről tudni kell, hogy a HFC elmúlt szezonbeli házi gólkirálya, Rása Gergő korábbi utánpótlás válogatott focista, az elmúlt szezonban a Bicskei TC-ben a bőrt kergető, a felcsúti Puskás-akadémián nevelkedett Kőbányai Richárdot komoly tehetségként tartják számon, a támadó felfogású 26 éves középpályás Dejan Kojic a bosnyák első osztályból érkezett, a liptószentmiklósi, szlovák másodosztályú csapattól jött, védekezőbb stílusú 23 esztendős Stefan Karadjic pedig megjárta a belgrádi Partizant is. Az edzés előtt a SZEGEDma.hu-nak Tóth Bálint elmondta: nem híve a hosszú, hét-nyolc hetes felkészülésnek, ezért most öthetes ciklusba osztják be a munkát, ebből az első héten tesztelik le a próbajátékosokat, illetve egy-egy hét edzőtáborba is vonulnak a gyulai Grosics-akadémia sportkomplexumába, szegedi edzésekkel megszakítva. A vezetőedző Lisztes Krisztián kapcsán kifejtette, a hozzá hasonló szintű játékosokra még a pályán számít, nem a szakvezetésben, utalva arra, hogy korábban felmerült, a korábbi 49-szeres válogatott labdarúgó a szakmai munkában is segítené a csapatot. "Még meg kell ismernem a csapatot, de nem szokott gondot okozni a beilleszkedés, volt amikor 17 évesen én voltam a legfiatalabb egy felnőtt csapatban, most én vagyok a legidősebb. De a pályán, a mérkőzésen mindenki egyenlő, próbálja a tudása legjavával szolgálni a csapatot, én ehhez a tapasztalatomat és rutinomat teszem hozzá" - összegzett a Bundesligát megjárt Lisztes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.