Kajak-kenu: Európa-bajnokság Zágrábban – Vajda nélkül

2012. június 21., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Harmincnyolc magyar sportoló száll vízre a péntektől vasárnapig sorra kerülő zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokságon, amely a londoni olimpia után az idei év második legfontosabb versenye.

A legnépesebb a férfi kajakosok küldöttsége, ebben 14-en kaptak helyet, köztük az 1000 méteren szereplő Dombi Rudolf, Kökény Roland páros, amely már ötkarikás csapattagnak mondhatja magát, azaz számára az erőfelmérés kerül előtérbe. Nagy figyelem összpontosul a Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Pauman Dániel alkotta férfi négyesre is, amelynek a hazai válogató megnyerése után a dobogón kell zárnia a horvát fővárosban ahhoz, hogy a kapitány megadja számára az indulási jogot az olimpiára.

“Ha nem sikerül az éremszerzés, változtatással élhetek” – mondta Storcz Botond. A tizenegy fős férfi kenus csapatnak lesz egy nagy hiányzója, a londoni játékokra címvédőként készülő Vajda Attila ugyanis lemondta a szereplést, mert már csak az ötkarikás felkészülésre összpontosít. Távollétében Varga Dávid indul majd C-1 1000 méteren.

Női kajakban 11 magyar szerepel az Eb-n, közülük az olimpiai számokban már azok indulnak, akik majd a brit fővárosban is képviselik Magyarországot, azaz K-1 500-on Kozák Danuta, K-2 500-on a szám kétszeres ötkarikás bajnoka, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kettős, K-1 200-on Douchev-Janics, K-4 500-on pedig a Szabó, Kozák, Kovács és Fazekas Krisztina alkotta kvartett száll vízre. Utóbbi egység most debütál majd.

Női kenuban két versenyző, Takács Kincső és Lakatos Zsanett vesz részt az Eb-n, amely pénteken reggel az előfutamokkal rajtol. A döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

A magyar kajak-kenusok az Európa-bajnokságokon 111 arany-, 99 ezüst- és 62 bronzérmet szereztek, a legeredményesebb kontinensviadal a mieink számára a tíz évvel ezelőtti szegedi megmérettetés volt, 2002-ben 19 érmet (10 arany, 7 ezüst, 2 bronz) lapátoltak össze a magyar versenyzők

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.80.230.32 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére