Közélet

Újra indult a menetrend szerinti sétahajózás Szegednél + FOTÓK

Újra indult a menetrend szerinti sétahajózás Szegednél + FOTÓK

2012. április 13., péntek
Újra indult a menetrend szerinti sétahajózás Szegednél + FOTÓK

Habár a Tiszát Szeged főutcájaként emlegetik, a folyó adta lehetőségeket az elmúlt időszakban nem használták ki. Több év kihagyás után most újra menetrend szerinti sétahajó járatok indulnak a nemzetközi hajóállomásról, s a tervek szerint a Vajdaságba is szállítanak utasokat.

A százharminc személyes, harminc méter hosszú Danuvia hétköznaponként kettő, míg hétvégente három alkalommal fut ki a kikötőből. Az Előre Vízisport Kft. ügyvezetőjétől,

Tarnai Gábortól

megtudtuk, még 2009-ben merült fel a szegedi hajózás ötlete, a Maharttal hosszú távú megállapodást kötöttek, így a nemzetközi hajóállomásról indulnak a járatok. Hozzátette, a szegedi sétahajókázás mellett Mindszentre, Csongrádra, Makóra is szerveznek utakat. A vajdasági Magyarkanizsára és Zentára is szeretnének utasokat szállítani, jelenleg azonban még folynak az egyeztetések a hatóságokkal. A legfontosabb a megbízható és pontos menetrend Tarnai szerint, aki azt tapasztalta, hogy az emberek azért szoktak el az elmúlt évek során a sétahajózástól, mert nem voltak megbízhatóak a szolgáltatók. „Ezen szeretnénk változtatni, hajóink garantáltan elindulnak 15 órakor, még akkor is, ha csak két utas van” – hangsúlyozta. A helyi Tourinform irodával is együttműködnek, melynek vezetője

Ács Szilvia

elmondta, korábban ugyan voltak sétahajózási lehetőségek Szegeden, de az egyáltalán nem volt kiszámítható. „Fontos, hogy bemutassuk a folyót, remélem ezzel a szolgáltatással megváltozik a tiszai hajózáshoz való hozzáállás” – közölte Ács Szilvia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.