Sport

Futsal: megvan az első idegenbeli UTC-győzelem!

Futsal: megvan az első idegenbeli UTC-győzelem!

2012. január 16., hétfő
Futsal: megvan az első idegenbeli UTC-győzelem!

A több kulcsemberét nélkülöző UTC-Junior Sport megszerezte első idegenbeli győzelmét az NB I-ben, miután Pöszmet Tamás gólerős játéka révén, óriási csatában, elképesztő második félidőt követően felállt a padlóról a Rubeola otthonában!

6
-
8
Rubeola FC Csömör
-
UTC-Junior Sport
Férfi futsal NB I 13. forduló

Puskás Csaba, Tóth Attila, Hernády Márk, Koncz Zsolt

. Egy erős első sorra való kulcsember hiányzott az UTC-Junior Sport gárdájából a csömöri mérkőzésen, s bizony a kezdeti meddő szegedi mezőnyfölény ellenére úgy nézett ki, nagy verés lesz a vége, hiszen a hazaiak a félidő derekára elhúztak 3-0-ra. Az újonc

Pöszmet Tamás

azonban egy oldalberúgás után szépíteni tudott, majd egy újabb, kissé potyaízű,

Tombácz Róberten

szerencsétlenül megpattanó labdából született hazai gólt követően büntetőből zárkóztatta fel csapatát - 4-2-es Rubeola-vezetéssel jött a szünet. Fordulás után aztán felpörögtek az események, szinte felváltva hullottak a gólok, a csapatkapitány

Hegyesi Zsolt

szép akciógólját rövidesen Pöszmet újabb pontrúgásból szerzett egyenlítő találata követte (4-4). Ekkor már érezhető volt, hogy meg lehet fogni az ellenfelet, hogy talán a 13. fordulóban megtörik az átok, s összejöhet az idegenbeli győzelem. A remekül játszó

Varga Csaba

szép lövése után

Trucz Zsolt

egyenlített egy kipattanó labdából, majd büntetőgólváltás következett, előbb ismét Varga vert be egy hatost a szegedi kapuba, majd Pöszmet egyenlített ugyanígy (6-6). A hajrára mindkét csapat pengeélen táncolt, kigyűltek a faultok, s a 6. csömöri hiba után meg is szerezhette volna a vezetést az UTC először a meccsen, ám Pöszmet a felsőlécre vágta a büntetőt. Azonban ami késik, nem múlik: a 37. percben Pöszmet ismét bizalmat kapott az újabb büntetőnél, s élve vele az 5. gólját szerezte a találkozón. A végén mindent egy lapra feltéve próbálkozott a Csömör, ám Tombácz egy bravúros védést követően 1 másodperccel a vége előtt saját kapuja elől lőtt gólt a túloldalra, ezzel beállítva a 8-6-os UTC-diadalt ezen az őrült meccsen, a Brinszky-legénység első idegenbeli győzelmét. Az eredmény érdekessége, hogy e gólzáporos meccs hatására az UTC-Junior Sport jelenleg a mezőny leggólerősebb csapata 69 találattal - jóllehet az éllovasok, azaz sorrendben a Győr, a Berettyóújfalu és az Aramis, s hozzá vehetjük az 5. helyen álló Gödöllőt is, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a Tisza-partiaknál. (A kapott gólokra - 65 - már nem lehetnek ennyire büszkék a Kertész utcában, hiszen e tekintetben a MAFC-cal holtversenyben a harmadik legtöbb gól a szegedi kapuba jutott. Javítani azonban még bőven lesz lehetőség...) Győzelmével a csapat feljött a tabella 7. helyére. Egy hét múlva a 15. fordulóból előre hozott mérkőzésen a Nagykátát fogadják Pataki Sándorék, 19 órától az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi futsal NB I 13. forduló:

Rubeola FC Csömör - UTC-Junior Sport 6-8 (4-2)

Csömör, városi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: L. Tóth, Veres, Takács.

Rubeola:

Lakos - Tősér, Tihanyi, Horváth B., Smeló.

Csere:

Dénes, Bognár, Varga Cs., Szabó Z., Vadászi, Kurucz, Balázsi (kapus).

Edző:

Takó Csaba.

UTC:

Tombácz - Hegyesi, Pataki, Trucz, Dürgő.

Csere:

Juhász I., Simon I. Bullás, Pöszmet, Brinszky, Béry (kapus).

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Gólszerzők:

Tősér (7'), Vadászi (8'), Varga Cs. (11', 25', 31' - hatméteresből), Tombácz (19' - öngól), ill. Pöszmet (13', 19' - tízméteresből, 24', 34' - hatméteresből, 37' - tízméteresből), Hegyesi (23'), Trucz (28'), Tombácz (40').

Sárga lap:

Tősér (19'), Lakos (35'). Brinszky Adrián:

"Az első idegenbeli győzelmünkért nagyon meg kellett küzdenünk. A hazaiak dinamikus játéka meglepett minket, az első félidőben teljesen megérdemelten vezettek, ekkor nagyon kilátástalannak tűnt a mérkőzés számunkra. A második félidőben már megvolt az a küzdőszellem, ami kell ahhoz, hogy idegenben is partiban legyünk. Ki-ki meccs kerekedett, vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Szerencsés volt a végjáték, de úgy ítélem meg, hogy megérdemelt a sikerünk, mert nagyon sokat tettünk a győzelemért. Illetve kellett egy újonc, Pöszmet Tamás kiváló egyéni teljesítménye is, aki ugyan pontrúgásokból, de kíméletlenül értékesítette a lehetőségeit."

További eredmények:

Pénteken játszották:

Vasas 1988 Déli Futsal - DEAC Futsal Club 3-5 (2-1) Nagykáta SE Futsal Káta-GSM - Rába ETO 1-6 (1-4) Üllő FC Cső-Montage - MAFC BME Docler Akadémia 3-1 (1-0) Gödöllői Bikák - Admirál-Haladás VSE 7-5 (3-2) Colorspectrum Aramis - MVFC Berettyóújfalu

szerda 18.30

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Rába ETO

12

9

1

2

63

29

34

28

2.

MVFC Berettyóújfalu

12

8

1

3

64

34

30

25

3.

Colorspectrum Aramis

12

8

1

3

65

45

20

25

4.

DEAC Futsal Club

13

8

1

4

52

49

3

25

5.

Gödöllői Bikák

12

8

-

4

63

44

19

24

6.

Admiral-Haladás VSE

13

6

2

5

64

56

8

20

7.

UTC-Junior Sport

13

6

1

6

69

65

4

19

8.

Vasas 1988 Déli Futsal

13

6

-

7

42

43

-1

18

9.

Üllő FC Cső-Montage

13

3

4

6

51

52

-1

13

10.

MAFC BME Docler Akadémia

13

3

2

8

31

65

-34

11

11.

Rubeola FC Csömör

13

2

2

9

41

72

-31

8

12.

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

13

1

1

11

33

84

-51

4

Online közvetítésünk:

40'GÓÓÓL!!! 6-8! Tombácz véd nagyot, aztán kirúgja, rálövi a saját hatosról és a kapufa tövéről bepattan!!! 6-8!!! Győztünk! Megvan az első idegenbeli győzelem!!!
40' Trucz kétszer vetődik önfeláldozóan egy-egy csömöri lövésbe. A kapus is feljön a hazaiaknál, mindent bevetnek, vesztenivalójuk nincs. Csak tartsunk ki!
39' Semmit nem fújnak be, Hegyesit rúgják fel, nincs büntető. Fordítva történik hasonló eset, semmi.
38' Brinszky mester időt kér. kell is egy kis megnyugvás, meg kellene őrizni az előnyt és akkor az UTC megszerezné első idegenbeli diadalát!
37'GÓÓÓL!!! 6-7! Benn is van! Először vezetünk, és Pöszmetnek ez már az 5. gólja! Ő az első újszegedi az NB I-ben, aki ötöt lő egy meccsen! Hát mikor vezessünk, ha nem a végén???
37' Csak mondani kell: Hegyesit és Patakit is felvágják a félpályán. Pöszmet lőheti a tízméterest.
36' Elképesztő adok-kapok meccs lett a végére. Elsősorban gólokban, de esnek kelnek a játékosok, előbb-utóbb büntető lesz a vége...
35' Csömöri kapufa után Pataki emel Hegyesinek előre, kiszalad Lakos és elüti Ballackot! Egyértelmű piros lap helyett csak sárga, viszont 6. hiba, tehát tízméteres, azaz 9 egészen pontosan, mert közelebb történt a fault. Pöszmet a labda mögött... Felsőléc!...
34'GÓÓÓL!!! 6-6! Pöszmet magabiztosan vágja be! 6-6!
34' Hegyesi szerez a bal oldalon labdát, Dürgő tör be, a hatoson belülre, ütközik Lakos helyett védő Balázsival, büntető! Balázsi megsérül, Lakos jön vissza a helyére.
33' Nem sikerül átvenni a vezetést, pedig sokkal jobban megy a játék mint az első félidőben, erőnlétileg is a mieink a jobbak.
32'GÓÓÓL... 6-5. Varga csaba áll a hatméteres mögé, magabiztosan értékesíti... 6-5.
32' Tombácz véd nagy bravúrral ismét, de nincs senki a kipattanón, hogy kivágja, lecsap rá egy hazai támadó, Juhász faultol a hatoson belül, büntető.
31' Pataki bánja Tihanyi megmozdulását, ez is fault, ezt sem fújják be. Ellenünk annál inkább, 4-2 a faultarány, ebben sajnos vezetünk. Vigyázni kell! Tombácz ártalmatlanít közben egy lövést.
30' Kissé leült a meccs, nagyobb a kapkodás mint kéne, sok a pontatlanság. ismét mennek az odapiszkálások, egy faultot nem fújnak be a javunkra a sporik.
29' Megélénkült a meccs, Pöszmet kerül helyzetbe... nem kerül, mert hosszú a labda, nem éri el.
28'GÓÓÓL!!! 5-5! Trucz egy lövőcselt követően elmegy védője mellett, teret nyer, passzol Patakinak, aki azonnal rátűzi, Lakos véd a kipattanót Trucz Zsolti három méterről pofozza be! 5-5!
27' Határozottan jobban játszunk mint az első félidőben. Trucz ismét jól lép közbe, Hegyesinek azonban hosszú az indítás.
26' Potyognak a gólok, visszajöttünk a meccsbe, de még nem tudtuk átvenni az irányítást, pedig jó esélyünk van rá, hogy akár nyerjünk is.
25'GÓÓÓL... 5-4. Itt a gyors válasz: Kurucz cselezget, passzol aztán középre, onnan pedig Varga Csaba lő, és a lábak alatt utat talál a szegedi kapuba... 5-4.
24'GÓÓÓL!!! 4-4! Sort cserélünk közben, és a legurított labdát így már Pöszmet tűzi kapura, és ki is pókhálózza a bal felsőt!!! 4-4!
24' Hegyesi cselez a jobb oldalon, felvágják, szabadrúgás jön, pedig hatost is adhattak volna...
23'GÓÓÓL!!! 4-3! Dürgő cselez a szélen, bekanyarodik középre, az érkező Hegyesi elé tálal és Ballack belövi a vetődő Lakos hasa alatt! 4-3!
22' Ismét meddő mezőny fölény, Trucz lépett jól közbe, Pataki indult meg, de veszélytelen akció lett belőle.
21' Az UTC kezdi a második félidőt.
SZÜNET! És ha már szünet: félidőben 19-19 volt a magyar-orosz kézimeccs Újvidéken, Baksáék pedig éppcsak elkezdték a világbajnok olaszok elleni találkozót Eindhovenben.
20' Bullás Imre vágja fel az egyik hazait, ez is büntető. 15 másodperccel a vége előtt... Tősér áll a labda mögé, ő akijelölt pontról végzi el, mivel messzebb történt. Tombácz hatalmas védése! De ott a kipattanó, Tősér ismétel... felsőlécen csattan, te jó ég, mekkorát!
19'GÓÓÓL!!! 4-2! Pöszmet Tamás laposan helyezi a büntetőt egyenesen a jobb alsóba! 4-2!
19' Tősér vágja fel Juhász Imrét, ez bizony a 6. hiba és sárgát is kap a hazaiak legjobbja. A büntetőt 8 méterről végzi el majd Pöszmet.
18'GÓÓÓL... 4-1. Egy kapu elé keresztbe adott labda Tombáczon pattan meg és a kapunkba vágódik...
17' Közben két végeredmény: a Rába simán nyert 6-1-re Nagykátán, a Cső 3-1-re verte a MAFC-ot. Két Trucz-lövés egymás nyomában, mindkétszer helyén van a hazai portás. Pataki rossz ütemben lép közbe, itt az UTC 5. faultja is...
16' Pataki lövését spárgázza ki Lakos. Jó kontra Csömörnél, szépen játszanak, paszsolgatás, Vadászi helyzetben, Tombácz nagyszerűen véd! Ellentámadás, Bullás vinné, kihúzzák a lábát, ez az 5. hazai fault, szabadrúgás. Közben az előző szituációnál Vadászi beesett a kapuba, a vassal is ütközött, ápolni kell.
15' Dürgő megy kapura, lő, kimarad. Hegyesi vezeti a következő akciót, nem sikerül jól eltalálni. Rohamozunk becsülettel, nyomás alatt a hazaiak.
14' Dürgő Péter és Trucz Zsolt szép támadása, utóbbi tűzi rá a visszakapott labdát, centikkel mellé... Hazai időkérés, érezhetően feljövőben az UTC, csak a gólok hiányoznak nagyon.
13' Pataki emel kapura, fölé üti a Lakos kapus.
13'GÓÓÓL!!! 3-1! Bullás oldalberúgást gurít be jobbról Pöszmetnek, Tamás pedig nem sokat vacakol azonnal lő, a kapus alatt bepattan! 3-1!
12' Egyelőre nagyon nem találjuk ennek a Rubeolának az ellenszerét. Újabb hazai helyzet marad ki.
11'GÓÓÓL... 3-0. Akció végén Bullás a hazai kapuban köt ki, a labda sajnos nem, s amíg kikecmereg a kapuból, 4 a 3 ellen lekontráznak a csömöriek, kipasszolgatják, végül Varga csaba lő, Tombáczon megakad, de becsorog... 3-0.
11' Faragják egymást a fiúk becsülettel, 4-4 a faultarány.
10' Tombácz két nagy védést mutat be gyors egymásutánban, előbb Tihanyival, majd Tősérrel szemben. Jön az ellenakció is szegedi részről, üres a kapu... elévetődnek Hegyesi lövésének a védők, Horváth Bence az.
9' Úgy tűnik nem enged az átok, idegenben egyszerűen mintha egy másik UTC játszana mint otthon....
8'GÓÓÓL... 2-0. Eladjuk a labdát, Vadászi Edward csap le rá, csinál egy cselt aztán kilövi a jobb felső sarkot, nagyon nagy gól...
8' Egészen fellelkesült a góltól a maroknyi hazai szurkoló - nem vagyunk túl sokan nagy jó indulat kell ahhoz, hogy 100-at mondjuk... Pedig Csömörön valaha szebb napokat is látott a futsal.
7'GÓÓÓL... 1-0. Megszerezte a vezetést a hazai alakulat, miután a jobb szélen futott fel a támadás, majd a középre érkező labdát Tősér Gábor lőtte be Tombácz alatt 2-3 méterről. 1-0.
6' Egyértelmű fölényben játszik az UTC, ehhez kétség sem fér, azonban meglehetősen meddő ez a fölény. Második sorunk a pályán, Pöszmet, Bullás, Juhász, Simon.
5' Oldalberúgást ad keresztbe Pöszmet Tamás, Juhász érkezik, a tátongó kapura, de az utolsó pillanatban kipörgetik előle a labdát szögletre a védők.
4' Hegyesi félpályán ugrik ki, kecsegtető a helyzet, de felvágják. Sárga is járhatna érte a szabadrúgás mellé - de nem jár...
3' Nem sokat vacakol az első percekben az UTC, a megszokott letámadásos taktikából jottányit sem engedünk a kulcsemberek hiányától függetlenül. Tombácz véd egy nagyot egy hazai akció végén.
2' Hegyesi iramodik meg, helyzetbe is kerül, lövését szögletre tudja csak ütni Lakos Zsolt, a hazaiak hálóőre.
1' Elkezdődött a találkozó, a hazaiak indítják útjára a Selectet. Trucz megy el a szélen, passzol Dürgőnek, Peti lő, mellé!
20.25 Sárga-fehérben játszanak a hazaiak, tiszta feketében a mieink. Hamarosan kezdünk...
20.20 Az MLSZ elektronikus jegyzőkönyvében Tóth Attila is szerepel a kezdőben, de akárhogy nyújtogatjuk a nyakunkat, nem látjuk a környéken... Ahogyan azt már napközben is írtuk, sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot Toci, így el sem utazott a csapattal.
20.15 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rövidesen kezdődik az UTC csömöri vendégjátéka, már javában melegítenek a csapatok a csömöri csarnokban.
11.55 Mint kiderült Tóth Attila is sérült, így ő sem tud ma játszani. Pataki Sándor fog kezdeni helyette Csömörön.
10.30 Mint Erhardt Szilárdtól megtudtuk, Bullás Imre Aramis elleni térdsérülése rendbe jött, azonban a múlt héten remekül játszó Puskás Csaba ma nem tud a csapattal tartani, Hernády Márk pedig tanulmányai miatt nem állhat rendelkezésre. Koncz Zsolt kétmeccses eltiltása most telik le, így ő sem erősítheti a csapatot.
Begharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.