Közélet

Egerben nyitja az évet a Fidesz-frakció

Egerben nyitja az évet a Fidesz-frakció

2012. január 20., péntek
Egerben nyitja az évet a Fidesz-frakció

Egerben tart háromnapos frakcióülést február 8-10. között a Fidesz és a KDNP, értesült az Index. A kormánypártok a parlamenti ülésszakokat rendszerint kihelyezett frakcióüléssel kezdik. A februári ülés egyik témája valószínűleg az IMF-tárgyalások és az ezzel összefüggő törvénymódosítások lesznek.

Az országgyűlés tavaszi ülésszakára is három napos kitelepülős frakcióüléssel készül a Fidesz és KDNP. A két képviselőcsoport február 8-10. között Egerben tart frakcióülést – mondta az Indexnek több kormánypárti parlamenti képviselő. Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka február 13-án hétfőn kezdődik. A frakcióülésen valószínűleg szóba kerülnek az IMF-tárgyalások, illetve, hogy az EU-val folytatott vita is. Az Európai Bizottság ugyanis több jogszabály, különösen a jegybanktörvény módosítását szabta meg az IMF-fel és az EU-val folytatott hiteltárgyalások elkezdésének feltételeként. A jogszabályokat várhatóan nem rendkívüli ülésen, hanem a tavaszi ülésszak elején módosítják majd. Szóba kerülhetnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek szerepelnek a kormány tavaszi ülésszakra vonatkozó törvényhozási programjában. Többek között az új Büntető Törvénykönyv, az új Polgári Törvénykönyv, a nemzetbiztonsági szolgálatokról, az önkormányzatok adórendezéséről szóló törvény elfogadása. Valamint téma lehet a választási eljárásról szóló törvény is, amely kormánypárti források szerint arra tehet javaslatot, hogy a főpolgármester ne közvetlenül, hanem a fővárosi közgyűlés által válasszák meg. (Forrás:

Index.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.