Sport

Peking 2008: csoportelsők a vízilabdások

Peking 2008: csoportelsők a vízilabdások

2008. augusztus 18., hétfő
Peking 2008: csoportelsők a vízilabdások

Magabiztosan nyerte utolsó csoportmérkőzését a magyar férfi vízilabda-válogatott a pekingi ötkarikás játékokon, így Varga Tamásék egyből az elődöntőbe jutottak.

Nem mondhatni, hogy sziporkázott volna

Kemény Dénes

legénysége magyar idő szerint hétfőn hajnalban az A csoport ötödik fordulójában, de az is igaz, hogy Kanada nem késztette különösebben nagy erőfeszítésre fiainkat. A Szeged Beton klasszisával,

Varga Tamással

felálló válogatottunk azonban hozta a kötelezőt, s gyakorlatilag végig vezetve 12-3-ra győzött. Varga sajnos továbbra sem tudta megszerezni első gólját Kínában. Magyarország ezzel a sikerrel 9 ponttal az A csoport élén végzett a spanyolok és a montenegróiak előtt, s bejutott a pénteki elődöntőbe. Ott a Horvátország-Montenegró mérkőzés győztesével találkozunk. A B csoportban ugyanis óriási kavarodást okozott, hogy a szerbek taktikai jellegű vereséget szenvedtek Olaszországtól, ezzel visszacsúsztak a harmadik helyre. A B jelű szextettet így - a szerb vereségből is következően - az Egyesült Államok nyerte Horvátország előtt. Az amerikaikra a Spanyolország-Szerbia csata győztese vár a fináléba kerülésért. A mai napon nyomon követjük a szegedi kajak-kenusok olimpiai bemutatkozását is:

Janics Natasa

a női K-4 500 méter,

Sík Márton

a férfi K-4 1000 méter,

Vajda Attila

a C-1 1000 méter előfutamaiban száll vízre a magyar idő szerint 9.30-kor kezdődő vizes versenyeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.