Közélet

161 millióból újult meg a hódmezővásárhelyi iskola

161 millióból újult meg a hódmezővásárhelyi iskola

2011. december 14., szerda
161 millióból újult meg a hódmezővásárhelyi iskola

Évi 3 millió forinttal csökken a hódmezővásárhelyi Németh László Általános Iskola Árpád utcai épületének energiaköltsége. Az intézmény a közelmúltban mintegy 161 millió forint összegű energetikai korszerűsítésen esett át. A beruházás eredményeit Almási István alpolgármester, Nagy Zsuzsanna igazgató és Szirbik Zoltán projektmenedzser összegzi 2011. december 15-én 11 órakor a felújított iskolában.

A hódmezővásárhelyi Németh László Általános Iskola Árpád utcai épülete a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásának köszönhetően átfogó energetikai korszerűsítésen esett át. A beruházás során lecserélték a régi, elavult nyílászárókat, az üvegtégla falakat üvegezett nyílászárókkal váltották ki, az intézmény 10 cm vastag hőszigetelést kapott, de a teljes fűtési rendszert is átalakították. A mintegy 161 216 579 forintos fejlesztéshez az önkormányzat 117 075 479 forint összegű támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Program „Németh László Általános Iskola energetikai korszerűsítése”című Európai Uniós pályázat keretében (KEOP-5.3.0/A/09-2010-0110) . A projekt eredményeként az intézmény energiaköltsége évi 3 millió forinttal, míg energiafelhasználása 2138,5 GJ-lal csökken. Az energia előállításához használt CO2 kibocsátás 1,4 tonnával mérséklődik évente. Hódmezővásárhely a – magyarul leginkább nyugodt, élhető városnak fordítható – nemzetközi Cittaslow szövetség első magyarországi tagjaként elsősorban a lakosság igényeihez igazodó, a helyi értékeket védő és környezettudatos fejlesztéseket részesíti előnybe. A projekt részleteit Almási István alpolgármester,

Nagy Zsuzsanna

a HISZK Gregus Máté Tagintézmény igazgatója és

Szirbik Zoltán

projektmenedzser mutatja be 2011. december 15-én 11 órakor a felújított intézményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.