Közélet

Közleményben bírálja a Jobbik a szerdai koszorúzást

Közleményben bírálja a Jobbik a szerdai koszorúzást

2011. október 27., csütörtök
Közleményben bírálja a Jobbik a szerdai koszorúzást

Sajtóközleményben bírálja a Jobbik a szegedi városvezetést, a szerdai román fegyveres erők napja alkalmából rendezett megemlékezés kapcsán. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

Újabb magyarellenes kirohanás a Polgármesteri Hivatal részéről

A Jobbik Szegedi Szervezete már ez év augusztusában is felhívta a Polgármesteri Hivatal figyelmét a határon túli magyarok állampolgársági eskütételével kapcsolatosan, hogy tartózkodjon a magyarellenes kirohanásoktól. Augusztusban, amit Solymos László alpolgármester tett az Szegedre nézve szégyen volt, viszont amit most október 26-án - a román fegyveres erők napja – tett a városvezetés az már hazaárulás! Romániában ezen a napon az elesett román katonákra emlékeznek. Ezek a román „hősök” 1848-49-ben több ezer fegyvertelen magyart mészároltak le. Avram Iancu vezetésével a román katonák magyar falvakat irtottak ki 1849-ben, nem kímélve nőket és gyermekeket. Ezek a román „hősök” Erdély és a Tiszántúl megszerzése érdekében hazánkra támadtak az első világháború idején. Ezek a román „hősök” a második világháború idején az elnyomó vörös diktatúra oldalára állva rontottak rá hazánkra. A Szegedi Polgármesteri Hivatal ezen a rendezvényen történő megjelenése és koszorúzása a mi meglátásunk szerint hazaárulással ér fel. Hisz többségében olyan katonákra emlékeztek meg, akik hazánk ellen folytatott háborúban estek el. Ezen cselekedettel a nagy háborúkban elesett szegedi katonák emlékét is megbecstelenítette a várost képviselő Mózes Ervin és társai. Jobbik Szegedi Szervezete újra felszólítja a szegedi városvezetést, hogy hagyjon fel magyarellenes kirohanásaival!

Jobbik Szegedi Szervezete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.