Sport

Labdarúgás: Csepelről csenne pontokat a Volán

Labdarúgás: Csepelről csenne pontokat a Volán

2011. szeptember 30., péntek
Labdarúgás: Csepelről csenne pontokat a Volán
A remek őszi kezdést követően két vereséggel torpantak meg a kék-feketék, akikre szombaton újabb rangadó vár - Csepelen bravúrra lesz szükség. Az elmúlt két összecsapás sajnos nem úgy sikerült Buchholcz Gábor alakulata számára, ahogyan azt a szegediek eltervezték. A közvetlen élmezőnyből a tabella nyolcadik helyére csúsztak vissza a még mindig 8 pontos kék-feketék, miután rossz helyzetkihasználásuk, egyéni hibáik, illetve (elsősorban a legutóbbi derbin) játékvezetői tévedések miatt előbb Üllőn maradtak alul, majd a Kecskemét II. ellen hagyták el vesztesen a (hazai) játékteret. Nincs azonban idő a sebek nyalogatására, hiszen szombaton már egy újabb rendkívül nehéz kirándulás vár a csapatra: A célállomás: Csepel. A hazai gárda 11 ponttal egyelőre csak a hetedik helyen tanyázik, ám ennél jóval merészebb terveket szövöget erre a szezonra.

Online

Szombaton 15 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az Indotek Csepel FC - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.
"Sajnos a Kecskemét elleni találkozón nem tudtuk feldolgozni a bíró égbekiáltó hibáját, nem léptünk ezen át, pedig akkor leszünk igazán jó csapat, ha ezt meg tudjuk tenni, s egy ilyen esemény után ott folytatjuk a játékot, ahol előtte abbahagytuk. Nyerhető meccset buktunk el, szeretnénk Csepelen visszaszerezni a pontokat. Kedden a Dorozsma ellen vívtunk tesztmérkőzést, melyet 8-2-re nyertünk, de nem is igazán az eredmény számított - mindenki lehetőséget kapott -, hanem az, hogy gyakoroljuk a helyzetkihasználást. Úgy érzem, sikerült javulnunk ezen a téren, bízom benne, ez szombaton meglátszik majd" - nyilatkozta portálunknak a szegedi vezetőedző. Buchholcz Gábor elárulta: tisztában vannak a Csepel erényeivel és gyengéivel is. Tudják, remekül kontráznak a szigetiek, s életveszélyes csatárokkal rendelkeznek. Eredményeik a mienkéihez hasonlóak, Üllőn ők is kikaptak, a Kecskemét ellen viszont szereztek egy pontot. "Úgy gondolom, ha a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nincs okunk tartani tőlük, idegenben is képesek vagyunk a bravúrra. Szimpatikus együttes a csepeli, de mi igyekszünk elrontani a szombatjukat." Érdekesség, hogy kettős mérkőzés helyszíne lesz a csepeli stadion, ugyanis egyfajta "előmeccsként" 12.30-kor itt rendezik az NB II Nyugati csoportjának Szigetszentmiklós - Budaörs találkozóját... A Volánban egyébként a sérültek - Branko Bozovic, Boldizsár Bálint mellett Vida Gergely fog hiányozni, esküvői tanú lesz ugyanis. A gárda mesterének csak helyette kell új labdarúgót jelölnie a kezdőbe (Buzási Péter lehet a befutó), egyébként továbbra sem akar változtatni, mert az alapemberek küzdeni tudásával, hozzáállásával maximálisan elégedett. Rácz Dezső szereplése kérdéses még, kinek a bölcsességfoga rakoncátlankodik, ám a remények szerint a csatár fájdalomcsillapítókkal pályára tud majd lépni. Jó hír, hogy Vágó Levente hosszú kihagyást követően ismét játékra jelentkezett, a Dorozsma ellen biztatóan mozgott. Még nem tudni, a hétvégén hol kap szerepet, hiszen az U19-es alakulat is sorsdöntő ütközetet vív Gyulán a Grosics-akadémia növendékei ellen. Buchholcz mester ezt is tekintetbe veszi a kerethirdetéskor, többekre ugyanis a korosztályos bajnokságban vár fontos feladat. Talán rövidebb lesz tehát a pad Csepelen, mint az megszokott, ám ettől a Volán egy fokkal sem lesz gyengébb a korábbiaknál. Győzelemre fel, Buchholcz-legények! A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata: Czirják - Pénzváltó, Dargó, Grünvald, Buzási - Kéri, Szilágyi, Mucsi, Beretka - Faragó, Rácz.

Emlékeztetőül az utolsó tétmeccsükön, 2011 tavaszán:

Labdarúgó NB III Alföld csoport 20. forduló: Tisza Volán SC Szeged – Csepel FC 2-1 (0-1). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző, vezette: Hegedűs Attila. Szeged: Czirják – Pénzváltó (Kéri 46′), Boldizsár, Szabó A., Grünvald – Szilágyi, Mórocz (Kazi 80′) – Buzási, Bursac (Beretka 59′), Végh – Bozovic. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Csepel: Szendrei – Pintér, Filó, Haraszkó, Németh – Teplán (Miskovicz 87′), Vejmola, Balogh, Juhász (Barbai 59′) – Mojzer (Horváth 74′), Potemkin. Vezetőedző: Nagy Zoltán. Gólszerző: Beretka (74′), Kazi (88′), illetve Potemkin (5′). Kiállítva: Végh (89′), illetve Németh (89′), Potemkin (91′).

Így játszott a Csepel az elmúlt hétvégén:

Az NB III Alföld csoport 6. fordulójában: Makó FC – Indotek Csepel FC 1-1 (0-0). Csepel: Juhász – Németh J., Sarnyai, Haraszkó, Horváth N. – Krupár, Teplán, Maczó (Vágó B.), Tőke (Bozsik) – Vinczellér (Plausin), Németh G. Edző: Gabala Krisztián. A csepeliek gólszerzője: Teplán (81').

A 7. forduló műsora:

Október 1. (szombat) 15.00: Szarvasi FC - Jánoshidai SE, Indotek Csepel - Tisza Volán SC Szeged, Kecskeméti TE II. - Várfürdő-Gyulai Termál FC, Tápiószecső FC - Szolnoki MÁV FC II., Tököl VSK - Pilis Sport. Október 2. (vasárnap) 15.00: Dunaharaszti MTK - FC Dabas, Üllő SE - Monor SE, Hódmezővásárhelyi FC - Makó FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.