Szórakozás

Szegedi időutazás a Móra-múzeumban

Szegedi időutazás a Móra-múzeumban

2011. június 9., csütörtök
Szegedi időutazás a Móra-múzeumban

A Móra Ferenc Múzeum 1850 óta gyarapodó képgyűjteményének legértékesebb darabjaiból nyílik kiállítás június 10-én a Kultúrpalotában. A gyűjtemény egyik kiemelkedő alkotását, Kukovetz Nana szegedi művész festményét 2008-ban a franciaországi „Magyar vadak” című kiállítás-sorozaton is bemutatták, a többi, körülbelül ötven kiállításra kerülő festmény javát azonban a nagyközönség még sohasem láthatta. A látogatók a helyi alkotók munkáinak segítségével egy időutazásba is bekapcsolódhatnak: végigjárhatják a régi utcákat és tereket.

A Móra-múzeum képgyűjteményének legértékesebb darabjaiból nyíló kiállítás több mint ötven műremeket mutat be a második világháború előtti országos jelentőségű művészek, és az 1945 utáni szegedi alkotók munkáiból. A kiállításra kerülő, restauráláson átesett festmények jelentős részét a nagyközönség eddig még nem láthatta- kivéve

Kukovetz Nana

szegedi művész „Lovagló férfi” című alkotását, melyet egy franciaországi fauvizmust bemutató kiállítás-sorozatra kértek kölcsön. Az Értékőrzés című kiállítás egyik kiemelt célja, hogy bemutassa: a szegedi művészek ugyanolyan magas szinten alkottak, mint az országos jelentőségű festők. A kiállítás látogatói egy időutazásban is részt vehetnek: a festmények segítségével bejárhatják a huszadik század első felének szegedi utcáit, tereit az Alsóvárostól a Lechner és Templom terekig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.