Sport

Labdarúgás: büntetőkkel nyerte a bronzcsatát és főtáblán a Csanádpalota a kupában + VIDEÓ, FOTÓK

Labdarúgás: büntetőkkel nyerte a bronzcsatát és főtáblán a Csanádpalota a kupában + VIDEÓ, FOTÓK

2011. június 1., szerda
Labdarúgás: büntetőkkel nyerte a bronzcsatát és főtáblán a Csanádpalota a kupában + VIDEÓ, FOTÓK
A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa bronzcsatájában a második félidőben egyenlítő Csanádpalota büntetőkkel szerezte meg a harmadik helyet, és vívta ki ezzel a magyar kupa főtábláján való szereplést. A Felső Tisza parti stadion centerpályáján lejátszott mérkőzés az 1. percben mindjárt egy hatalmas kapufával kezdődött, Csókás Csaba ment le a jobb oldalon a tizenhatoson belül szinte az alapvonalig, Ábrahám Tamás kapus beadásra számítva kilépett, a támadó pedig nagy erővel rúgta kapura a labdát, de a bőr a hosszú oldali kapufáról visszapattant a mezőnybe. Ezzel szemben az Ásotthalom első támadásából meg is szerezte a vezetést az 5. percben, amikor egy bal oldali elfutás után jó ütemben adott keresztbe a szélső, és az érkező Andróczki Attila hat méterről a felső léc alá bombázott, 0-1. Viszonylag kiegyensúlyozott játék jellemezte a gól után a meccset, egészen enyhe ásotthalmi fölénnyel. A 40. percben aztán Ábrahámnak kellett nagy bravúrt bemutatnia, egy csanádpalotai szögletet követő fejest a léc alól tornázott ki. A második félidő első gólhelyzete az Ásotthalom előtt alakult ki már a 53. percben, Vastag Szabolcs ugratta ki a tizenhatos vonaláról, a balösszekötő helyéről Andróczkit, de a jó ütemben érkező Krajcár Alexandru a labdára vetődve hárított. A 65. percben lesgól - nagyon szép akciógól. Baji Renátó kapott labdát a félpályánál, egy cselsorozat után parádés egyéni akcióból került a tizenhatosig, bejátszása azonban lesen találta Vastag Szabolcsot, aki hiába passzolt a hálóba. Rá egy percre talán a találkozó legnagyobb ziccerét s egyben százszázalékos egyenlítési lehetőséget puskázott el a Csanádpalota: Sepsik István ugrott ki egy az egyben 25 méterre a kaputól, egyedül vihette a labdát Ábrahámra, ám idejekorán lőtt, és keresztben csúnyán mellé gurított. A találkozó végének közeledtével egyre feszültebbé vált a játék, amikor némiképp váratlanul egyenlített a Csanádpalota: a 82. percben egy húszméteres átlövéssel a csereként beállt Merlák András kilőtte a jobb felső sarkot, 1-1. A 89. percben még egy csanádpalotai kontra igen komolyan veszélyeztette Ábrahám kapuját, ám a védő és a kapus végül tisztáztak. A rendes játékidő így döntetlennel ért véget, jöhettek a büntetők. Az első öt lövésből döntetlen született, a csanádpalotai Csókás Csaba, Szellelki Francisc és Nyári János berúgta, míg Bóna Zsolt és Gavril-Benjamin Ureche rontott, az ásotthalmiaknál Pataki Sándor, Vastag Szabolcs és Kothencz Levente betalált, Szűcs Krisztián és Baji Renátó viszont nem volt eredményes (az egykori volános Baji úgy állt oda ötödikként, hogy gólja abban a pillanatban bronzot ért volna - Krajcár kapus hárított!). A szétlövésben aztán Bakos Ádám bevágta a palotaiaknál, míg az ásotthalmi Ábrahám kapus hibázott, kollégája nyerte a párbajt, így a Csanádpalota hódította el a bronzérmet, és vívta ki a magyar kupa főtáblájára jutást. Tekintse meg videónkon a büntetőpárbaj legizgalmasabb pillanatait!
A csanádpalotai együttes tagjai a bronzérmeket és az azzal járó 40 ezer forintos jutalmat a KITE-Szeged - Tisza Volán SC kupadöntő szünetében vették át Nógrádi Tibortól, a Magyar Labdarúgó-szövetség területi igazgatójától és Pintér M. Lajostól, a SZEGEDma.hu hírportál főszerkesztőjétől.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, a 3. helyért:

Csanádpalota FC - Ásotthalom TE 1-1 (0-1); tizenegyesekkel 5-4. Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Lovas (Bartucz, Kócsó). Csanádpalota: Krajcár - Szellelki, Nyári J., Bakos, Sas (Zsigmond 78'), Erdélyi (Merlák 57'), Géczi (Bóna 90'), Sepsik, Halász, Ureche, Csókás. Vezetőedző: Koczkás Zoltán. Ásotthalom: Ábrahám - Papp (Bokányi 60'), Vastag B., Vastag Sz., Németh, Pataki, Kothencz, Szlobodnyik, Andróczki (Baji 60'), Frank (Somlyai 67'), Szűcs. Edzők: Hevesi Tibor - Gyenge Balázs. Gólszerző: Merlák (82'), ill. Andróczki (5'). Sárga lap: Csókás (31'), Géczi (56'), ill. Papp (14'), Andróczki (54'), Vastag B. (63), Németh (77'), Baji (77'), Ábrahám (78'), Bokányi (87').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.