Sport

SZEGEDma Magyar Kupa: Bimbo kiütötte a Vásárhelyt

SZEGEDma Magyar Kupa: Bimbo kiütötte a Vásárhelyt

2011. április 27., szerda
SZEGEDma Magyar Kupa: Bimbo kiütötte a Vásárhelyt

Választ kaptunk az utolsó kérdésre a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntőjében: a Hódmezővásárhelyi FC-t hatalmas bravúrral kiütő Csanádpalota lesz jövő szerdán a Bütyök Csárda Mártély ellenfele.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntő:

Csanádpalota FC - Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (1-0).

Csanádpalota, 400 néző, vezette: Török Sándor.

Csanádpalota:

Krajcár - Varga Cs., Halász M., Nyári J., Géczi, Cost (Pölös Fábián), Csikós, Bakos, Merlák, Bimbo (Nyári G.), Sas (Sepsik). Vezetőedző: Koczkás Zoltán. Edző: Molnár László.

Hódmezővásárhely:

Halász K. - Huszár (Konc A.), Sipos, Kavaric, Marton, Kökény, Domonkos (Juhász), Sós, Rácz (Konc K.), Krasnic, Bata. Vezetőedző: Kandó Róbert.

Gólszerző:

Bimbo 2 (15', 83') Molnár László, a Csanádpalota edzője:

"Megpróbáltunk a legjobb összeállításunkban pályára lépni, ám sajnos a szerdai időpont miatt végül egy-két kezdőember nem állhatott rendelkezésre. Ezzel együtt is bíztunk a kupasikerben. Tudtuk, a nagyon jó Vásárhely ellen csak stabil védekezéssel és az abból vezetett kontrákkal lehet keresnivalónk. A csapat csupa szív játékkal valósította meg a taktikát, az akarat diadala volt ez a megérdemelt győzelem."

Kandó Róbert, a HFC trénere:

"Tompák voltunk, ami nem is csoda a tegnapi edzést követően, amikor is nagy terhelést kaptak a fiúk. Ennek ellenére a mutatott játék és az eredmény is csalódás számomra."

A negyeddöntő párosítása (május 4., szerda 17.00):

Csongrád TSE - Tisza Volán SC Szeged Ujszegedi TC - Ásotthalom TE Mindszent SE - KITE-Szeged Bütyök Csárda Mártély - Csanádpalota FC

Online közvetítésünk:

90. perc:

Az utolsó percre is maradt egy csere: a 19 éves tehetség, Pölös Fábián Zoltán állt be Cost helyére. Nem sokkal később harsant a hármas sípszó: a hihetetlen akarattal és lelkesedéssel küzdő Csanádpalota kiverte a kupából a kicsit kényelmes és ötlettelen, igaz, a szerencse által sem pártolt Hódmezővásárhelyt! Le a kalappal a megyei I. osztályú kis csapat előtt! Ők küzdhetnek meg tehát jövő héten szerdán - idegenben - a megyei III. osztályú Bütyök Csárda Mártéllyal az elődöntőbe kerülésért.

87. perc:

Hitehagyottnak tűnik már a vendéggárda, meg is lehet őket érteni. A hazaiak viszont lehívják és ünnepeltetik a kétgólos Bimbót, s Nyári Gergőt küldik be a hajrára.

83. perc: GÓÓÓL!

Egy gyors kontra végén - hárman vezették kettőre - Merlák András beadását közelről Bimbo fejelte a hálóba;

2-0!

Kinyílt a HFC, és ráfizetett. Hihetetlen szenzáció!

82. perc:

Kockáztatni kezdett közben a Vásárhely, így egyre többször támadhat vissza a Csanádpalota. Egy ilyen akció végén Bakos Ádám 10 méterről durrantott kapura, Halász a hosszú saroknál csípte el a lapos kísérletet.

76. perc:

Érik most már a meglepetés, egyre magabiztosabb és masszívabb a Csanádpalota. Bimbo az előbb egyedül vezethette volna Halászra, ám az asszisztens lesen állította meg a pálya közepén, már éppen a vendégek térfelén. Elképzelhető persze, a vendégek tudatosan játszanak most arra, hogy kicsit kicsalják a Csanádpalotát, s legyen területük gyors támadásokra. A meddő fölény ugyanis immár 60 perc óta semmire sem vezetett...

71. perc:

Újabb vásárhelyi lehetőség: Sipos 35 méteres bombaerős szabadrúgása a sorfalról vágódott le, majd a beívelést Krajcár húzta le.

68. perc:

Kiváló löketet eresztett meg Sós Bence, nem sokkal ment mellé. Körbelövi most már a kaput a HFC, nem áll mellettük Fortuna... Közben Sast Sepsik István váltotta hazai oldalon, míg Konc Krisztián Rácz helyett állt be a vendégeknél. Így ők már nem cserélhetnek többet.

63. perc:

Ígéretesen csavarodott be Sipos szöglete, Krajcár kapus Kökény fejéről ütötte el a lasztit. Nem szabadult azonban fel a kapu, érkezett az újabb beadás, mely centikkel száguldott el Kökény előtt.

61. perc:

Itt egy újabb nagyszerű kontra, jobbról érkezett a centerezés, Bimbo az ötösön azonban nem találta el jól a labdát, lecsúszott kicsit a lábáról, így odalett a lehetőség.

57. perc:

Kétségbeesetten támad a HFC, hazai kontra immár olyan ritka, mint a fehér holló. Az NB III-as gárda szinte végig ellenfele tizenhatosa környékén tudja tartani a labdát. Ebben a pillanatban végre egy ellenakciót is figyelhettünk, Merlák András a vásárhelyi büntetőterületen belülre keveredett, ám ott elválasztották a játékszertől, mielőtt Halász kapusnak különösebben aggódnia kellett volna. Persze, ha úgy vesszük, igencsak nyugtalan lehet, hiszen már csak 30 percük van az egyenlítésre...

51. perc:

Huszáros vásárhelyi rohamokat láthatunk itt a második játékrészben is, a hazaiak csak a védekezésre koncentrálnak, hősiesen küzdenek a bravúrért. Kökény Tamás nem sokkal ezelőtt fejjel tette keresztbe a labdát a büntetőterületen belül, az elgondolása pompás volt, ám két berobbanó társ is kicsit lemaradt, centikkel suhant előttük a bőr, így megúszták Nyáriék.

46. perc:

Megkezdődött a második félidő a magyar kupa megyei selejtezőjének utolsó nyolcaddöntőjén. Kandó Róbert alakulatának össze kell kapnia magát, hogy ne égjen meg Csanádpalotán. A vendégek mestere kettőt is cserélt: Huszár Lajos helyére Konc Adriánt, míg Domonkos Ferenc helyére Juhász Sándort küldte.

Szünet.

45. perc:

22-23 méterről, középtől picit balra szabadrúgáshoz jutott a Vásárhely. Bata Csongor vállalta el, a lövése alig ment a bal felső sarok mellett. Nem biztos, hogy Krajcár elérte volna, ha beljebb megy a labda. Másra már nincs idő, véget ért az első félidő. Érik a szenzáció, vezet a Csanádpalota a Vásárhely ellen. Persze van még hátra - legalább - 45 perc, az NB III-as alakulat képes lehet a fordításra.

44. perc:

A játék képe mit sem változott, Halász kapus kivételével valamennyi játékos a csanádpalotai kaputól 25 méterre terjedő területen üldözi a lasztit. A hazaiak foggal-körömmel őrzik előnyüket.

39. perc:

Rácz Dénes remek lökete centikkel kerülte el a bal sarkot, közel járt az egyenlítéshez a HFC. Teljesen beszorult egyébként a Csanádpalota, Krajcár kapusnak rengeteg a dolga, de egyelőre állja a sarat. Merlákék egy-két ellenakciót igyekeznek ugyan vezetni, de ezekkel az utóbbi percekben nem jutottak túl messzire.

35. perc:

A rutinos Sipos Zoltán 22 méteres szabadrúgással igyekezett megtorolni az ellene elkövetett szabálytalanságot. Nem járt sikerrel, mert várakozása ellenére a sorfal nem ugrott fel, így elakadt a lábakban a labda.

30. perc:

Fantasztikus kupacsatának vagyunk tanúi. A vendégek kapujukhoz szögezték a Csanádpalotát, és erre megint majdnem a hazaiak szereztek gólt. Egy kontra végén az alapvonaltól 15 méterre, balról jutottak szabadrúgáshoz, amit Sas Adrian egyből kapura csavart. Halász Krisztián ujjheggyel nyomta a lép fölé a lasztit. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy 2-0 legyen!

21. perc:

A hátrányba került Vásárhely elképesztő rohamokat indított, de egyelőre csak rosszul sikerült beadásokra futotta Domonkosék erejéből.

15. perc: GÓÓÓL!

Meglepetésre vezetést szerzett a megyei I. osztályú gárda! Történt, hogy egy vásárhelyi akció végén ajtó-ablak helyzetbe került Bata, egyedül lépett ki, de a kapusba lőtt. Majd felszabadítottak a hazaiak, az előrevágott labdával Bimbo Flavius-Tiberiu ugrott ki, s higgadtan gurított Halász mellett a jobb alsóba;

1-0!

10. perc:

Két lehetőség is adódott a látogatók előtt. Előbb Bata Csongor balról, kissé kisodródott helyzetből óriási bombát eresztett el, Krajcár Alexandru kapus bravúrral hárított. Majd megint Bata vétette magát észre, remek cselsorozatot követően balról adott középre, Marton Bence azonban elhibázta a ziccert, mellé fejelt.

5. perc:

Hatalmas vásárhelyi nyomással indult a mérkőzés, a vendégek igyekeznek egyfajta erődemonstrációt tartani a Csanádpalota számára. Kökény Tamás az imént fejjel veszélyeztetett, de kísérlete elkerülte a kaput.

1. perc:

Néhány perces csúszással ugyan, de megkezdődött a nyolcadik nyolcaddöntő. Vajon ki lesz a Bütyök Csárda Mártély kihívója? Kiderül-e ez 90 perc alatt vagy hosszabbításra lesz szükség, mint múlt héten három helyszínen? Fehér felső, fekete nadrág, fekete-fehér sportszár a hazaiak szerelése, a vendégek kék-sárga kombinációban pompáznak. A HFC kezdte a játékot. Már csak egy hely kiadó a magyar kupa megyei selejtezőjének negyeddöntőjében! Korábban kiderült, hogy május 4-én (szerdán) Ujszegedi TC - Ásotthalom TE, Csongrád TSE - Tisza Volán SC Szeged, illetve Mindszent SE - KITE-Szeged összecsapásokat rendeznek, de ma estére az is kiderül, ki látogat majd a meglepetéscsapat, a megyei III. osztályban is vitézkedő Bütyök Csárda Mártély otthonába: a Csanádpalota FC vagy a Hódmezővásárhelyi FC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.