Szórakozás

Trianonra emlékezik a megye

Trianonra emlékezik a megye

2010. június 1., kedd
Trianonra emlékezik a megye
Csongrád Megye Önkormányzata és az újszegedi Rendezvényház sok szeretettel meghív minden érdeklődőt a Nemzeti Összetartozás Napja rendezvényeire május 31. és június 9. között. A rendezvény szónoka Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke. Emlékező gondolatokat mond Kiss-Rigó László megyés püspök, Csongrád megye díszpolgára, Pálffy István, gróf Apponyi Albert unokája és Magyar Anna megyei elnök. Közreműködik többek között Kautzky Armand színművész és Gál Laura énekes.

Megemlékezés a trianoni gyászbéke 90. évfordulóján

2010. június 3. csütörtök 9.30 Trianon után - nemzetegyesítés előtt Kiállítás a trianoni békeszerződés határairól a Megyeházán (Szeged, Rákóczi tér 1.) Köszöntőt mond: Magyar Anna országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke A kiállítást megnyitja: Zakar Péter történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke Közreműködik: Ivánovics Tünde népdalénekes és Fábri Géza kobzos - moldvai népzene Erdő Vadim Béla és Bede Ádám – gyimesi népzene Varga Viola és ifj. Gazsó Tibor – délvidéki tánc 14.00 „Kopjafától - kopjafáig, Tiszaszigettől – Újszegedig” Megemlékezés a tiszaszigeti Szent Antal templomban és a Trianon kopjafánál A résztvevők csatlakoznak a 17.00 órakor a Rendezvényháznál kezdődő programhoz 17.00 Megemlékezés és koszorúzás a Trianon kopjafánál, Rendezvényház előkertje (Közép fasor 1-3.) Köszöntő: Magyar Anna országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke Emlékező gondolatokat mond: Pálffy István, gróf Apponyi Albert unokája és Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Csongrád megye díszpolgára A megemlékezés szónoka: Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke, országgyűlési képviselő Közreműködők: Kautzky Armand színművész Gál Laura énekművész Ivánovics Tünde, Fábri Géza és a Piarista Mester Tanoda népzenei kamaraműhelye 18.30 „Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott” Kerekasztal-beszélgetés közéleti személyiségek részvételével a Rendezvényház nagytermében Résztvevők: Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke, országgyűlési képviselő Kerényi János az országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának tagja Pálffy István, gróf Apponyi Albert unokája Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke Tóró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke Pál Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke Közreműködik: Gál Laura énekművész és Publik Antal előadóművész 2010. június 4. péntek 18.00 „Itt állunk egy szál megmaradásban” Önálló írói est Zelei Miklós elmúlt évtizedekben született irodalmi munkáiról a témakörhöz illő vokális és hangszeres zenei betétekkel Beszélgetőtárs: Gazsó L. Ferenc újságíró Közreműködők: Menyhért Judit, a Macskaszem együttes vezetője, valamint Erdélyi Timea és Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművészei A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából május 31. és június 9. között rendhagyó történelemórákat tartanak megyeszerte a középiskolákban. Tekintse meg a korábbi évek megemlékezésein készült képeinket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.