Cikk archívum 2008.

Új elnöke van a szegedi Fidelitasnak

2008. október 31., péntek · Hozzászólok
Fotó: Gémes Sándor

Előrehozott tisztújító közgyűlést tartott csütörtökön a szegedi Fidelitas-szervezet. Az ülésen sor került az új elnökség megválasztására. Tovább »

Szombat- vasárnap: Mindenszentek és halottak napja

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Ez a hétvége sokkal inkább az emlékezés és kegyelet jegyében telik, mintsem a rendezvények sokaságában. Sokan elutaztak hétvégére szeretteik sírját felkeresni, akik pedig itthon maradnak, többnyire otthon is maradnak ezen a hétvégén. Ám azoknak, akiknek nem az emlékezés tölti ki e napokat, néhány programot azért kínálunk. Apácák a pácban vasárnap az IH-ban, Napsugár a bábszínházban, és ezen a hétvégén is vár a múzeum. Sok jó filmet vetítenek – emlékeznek még a Hairre? Felejthetetlen. Most újra megnézhetik, és a fiataloknak jó kis buli-választék van… Tovább »

Felavatták Abádi Benedek szobrát

2008. október 31., péntek · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

A reformáció ünnepén a Honvéd téri református templom bejáratánál felavatták Abádi Benedek, az első szegedi református prédikátor szobrát.
Tovább »

Már az M43-as autópályához kapcsolódó ásatások felével végeztek a régészek

2008. október 31., péntek · 2 hozzászólás
Fotó: SZEGEDma

Az M43-as autópálya nyomvonalához kapcsolódó 225 ezer négyzetméteres terület több mint felét sikerült feltárnia a Móra Ferenc Múzeum régészeinek, a nyáron kezdődött munkával április 30-ra kell végezni – közölte Zombori István, az intézmény főigazgatója pénteken Földeákon. Tovább »

Hétfőn kezdődik a Mezzo-operaverseny döntője

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Francesco Cilea Adriana Lecouvreur című operájának bemutatójával hétfőn este a Szegedi Nemzeti Színházban elkezdődik az Operafesztivál és -verseny a Mezzo Televízióval elnevezésű esemény döntője – közölte Havas Ágnes fesztiváligazgató az MTI-vel. Tovább »

Újabb pert veszítettek a Mars téri kereskedők

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Nem az egyesületet érte kár

Fotó: Gémes Sándor

Kártérítési pert veszített a Mars Téri Kereskedők, Kisiparosok, Mezőgazdasági Kistermelők és Vásárlók Egyesülete a Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft. ellen. A per kimenetele akkor látszott eldőlni, amikor a bíró megkérdezte a kereskedők jogi képviselőjétől, hogy az ügylet során érte-e kár az egyesületet. „Közvetlen kár nem érte” – hangzott a válasz, minekutána szinte borítékolni lehetett a „végeredményt”… Tovább »

Óvodaügy: előbb volt a döntés, utána az indoklás

2008. október 31., péntek · 3 hozzászólás
Fotók: Gémes Sándor

A SZEGEDma.hu szerdán elsőként számolt be róla, hogy újabb fejezetéhez érkezett a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásnak ügye. Mint emlékezetes, egy évvel ezelőtt a szocialista városvezetés különböző szakmai okokra hivatkozva tett pontot a speciális nevelési igényű és egészséges gyermekeket integráltan fogadó intézmény sorsára, az ellenzék pedig a kaszinólobbinak való engedelmeskedéssel vádolta a polgármestert, mondván: azért van útban az óvoda, mert közoktatási intézmény 200 méteres körzetében nem működhet kaszinó, játékterem. Portálunk szerdán megírta: a Híd utca sarkán, 150-160 méterre a bezárt ovitól – minő meglepő – immár rajtra kész a Merkur játékterem. Pénteken a szegedi jobboldal is újra felvette a témát… Tovább »

Kisebbségek helyzetéről rendeztek konferenciát

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

A közép-európai és a mediterrán országok kisebbségi helyzete és védelme a témája annak a kétnapos konferenciának, mely csütörtökön kezdődött a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központja, az általa működtetett Europe Direct Szeged információs iroda, valamint a Jean Moulin Lyon III. Egyetem Jogi Kara szervezésében. Tovább »

Labdarúgás: a Volán vagy az Újbuda jut át a holtponton?

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

A labdarúgó NB III Alföld csoport 13. fordulójában szombaton 14 órától az Újbuda TC-t fogadja a Tisza Volán SC. Két olyan együttes csap össze a Felső Tisza parton, mely előző három találkozóján nem tudott nyerni, így mindkettőjük számára úgy kellene most a győzelem, mint egy falat kenyér. A két vezetőedzőt, a szegedi és az újbudai mágust, Buchholcz Gábort, illetve Verebes Józsefet kérdeztük várakozásaikról. Tovább »

A reformáció ünnepe: „Csak a Szentírás…”

2008. október 31., péntek · Hozzászólok
Fotók: Gémes Sándor

Közel ötszáz éve egy wittenbergi teológiaprofesszor, Luther Márton igyekezett visszavezetni az akkori egyházat a tiszta forráshoz: a Bibliához, Krisztushoz. A reformáció apropóján  Kereskényi Sándorral, a Honvéd Téri Református Egyházközség vezető lelkészével beszélgettünk reformációról, misszióról és gyülekezetről. Tovább »

Következő oldal »