Röplabda: HPQ-bravúr a Dunaferr ellen – galéria!

Fotók: Gémes Sándor

Szenzációs győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi röplabdázók NB I Ligájának Kiemelt csoportjában a HPQ-Szeged RSE: Csíkosék az egyik éremesélyest, a Dunaferrt verték parázs, ötszettes csatában az újszegedi arénában.

A Kiemelt csoport 7. fordulójából előrehozott találkozón az előző bajnokságban bronzérmet szerzett dunaújvárosiak ellen lépett pályára a HPQ Szeged. Nusser Elemér tanítványai a tavalyi szezonban a kiváló hetedik helyezést szerezték meg, idén azonban még feljebb lépnének: az első hat közé jutást tűzték ki célul. A keretet ennek megfelelően erősítették: a korábbi válogatott center, Torma Péter visszavonulása – kedden játszotta búcsúmeccsét – nagy érvágást jelent ugyan, de a HPQ-ba igazolt a szegedi nevelésű Nacsa Gábor, a 24 éves 4-es ütő (Union Volleyball Arbesbach, osztrák), Affentáller Gábor, a címvédő Kométa-Kaposvár korábbi játékosa, 22 éves 4-es ütő, illetve az 1. MCM Kaposvárból hazatért a 20 éves liberó, Tapolcsányi Zoltán. Rajtuk kívül ígéretes szegedi fiatalok kaphatnak komolyabb szerepet a kedden kezdődött szezonban.

A bemutatkozás remekül sikerült, hiszen a szegediek kétszer is szetthátrányba kerültek ugyan, mégis talpra tudtak állni, s a végsőkig kiélezett, fordulatos, színvonalas, ötjátszmás csatában felülkerekedtek ellenfelükön.

A férfi röplabda NB I Liga Kiemelt csoport 7. fordulójából előrehozott meccsen: HPQ-Szeged RSE – Dunaferr SE 3-2 (-22, 18, -16, 19, 10)

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.