Gazdaság

Óriási az érdeklődés a nyári diákmunka program iránt

Óriási az érdeklődés a nyári diákmunka program iránt

2023. augusztus 2., szerda
Óriási az érdeklődés a nyári diákmunka program iránt

A nyári diákmunka programra 3,5 milliárd forint támogatást biztosítidén a kormány. Avármegyéknél maradt tartalék forrás terhére bővítették a nyári diákmunka program lehetőségét - mondta el az államtitkár.

A programban résztvevők 80 százalékát idén is, mint a korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzatok foglalkoztatják. A turisztika és vendéglátás szektorában mintegy ötezer diák helyezkedett el, és emellett a mezőgazdasági vállalatok is fogadtak diákokat.

A két hónapos diákmunka lehetőséget ad, hogy munkatapasztalatot szerezzenek a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok - emelte ki Czomba Sándor.

25 év alatti munkavállalóknál a jövedelem szja-mentes, így van ez a diákmunkát vállalóknál is.

A KSH mérése szerint Magyarországon 4 millió 766 ezren dolgoznak, ami 1990 óta a legmagasabb érték. A Magyarországra érkező beruházások újabb munkaerőigényt generálnak, ami pozitív kihívás a korábbi időszakhoz képest.

A kormány célja, hogy 2030-ra 85 százalékra növekedjen a 20-64 éves korosztályban a foglalkoztatási ráta.

Czomba Sándor reális esélyt lát ennek elérése, hiszen már most is 80 százalék felett a foglalkoztatottak aránya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.