Gazdaság

A KÉSZ Zrt. építheti át a Kossuth teret

A KÉSZ Zrt. építheti át a Kossuth teret

2013. március 19., kedd
A KÉSZ Zrt. építheti át a Kossuth teret

A Napi Gazdaság információi szerint az elektronikus árlejtéses licittel a KÉSZ Zrt. nyerte a Kossuth tér átépítésére kiírt zártkörű tendert, a nyertesnek jövő év márciusára kell elkészülnie a térrel.

A napilap keddi számában azt írta: indulhat a Kossuth tér átépítése, mert a "nemzet főterének" is nevezett Steindl Imre Program (SIP) tendere a múlt héten lezárult. A zártkörű tenderre a nyertes KÉSZ-en kívül a Magyar Építő Zrt., illetve a Reneszánsz Zrt. alkotta konzorciumot, valamint a Swie­telsky-­Penta konzorciumot hívták meg. A nyertest végül a közbeszerzési törvény által szabályozott elektronikus árlejtéses licittel választották ki. A lap értesülései szerint a KÉSZ 14 milliárd forinthoz közeli vállalási árra szorította le a költségeket, és ezzel nyert is, de a szerződést egyelőre még nem kötötték meg.

Wachsler Tamás

, a SIP programirodájának vezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseiket. A Kossuth téri nagyberuházás megvalósítására már a múlt év végén kiírtak egy pályázatot, amelyet az egyik pályázó (ZÁÉV) váratlan visszalépése miatt akkor érvénytelennek nyilvánítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.