Gazdaság

A mezőgazdasági vontató már nem számít teherjárműnek

A mezőgazdasági vontató már nem számít teherjárműnek

2012. július 14., szombat
A mezőgazdasági vontató már nem számít teherjárműnek

A teherjármű fogalmi körébe péntektől nem tartozik bele a mezőgazdasági vontató, továbbá a lassú jármű, és a mezőgazdasági vontatóból, valamint a lassú járműből és az általuk vontatott pótkocsiból (félpótkocsiból) álló járműszerelvény sem.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet a 2011 vége óta hatályos, díj ellenében végzett közúti áru- és személyfuvarozást szabályozó rendeletet módosítja. A változást követően megszűnnek azok a kötöttségek, amelyek a vontatóval történő fuvarozáshoz is kötődtek eddig. Így például nem szükséges engedélyt beszerezni a közlekedési hatóságtól, és nem kell megfelelni az ehhez szükséges - egyebek mellett gazdálkodási - követelményeknek. Nem kell előírt tárolási követelményeknek megfelelni, és nem kell a jármű oldalán feltüntetni az üzembentartó nevét és telephelyét, illetve a közlekedési hatóság által e célra rendszeresített jelet és azonosítási számot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.