Gazdaság

Több mint 4 ezer új munkahely a kis- és középvállalkozásoknál

Több mint 4 ezer új munkahely a kis- és középvállalkozásoknál

2012. június 5., kedd
Több mint 4 ezer új munkahely a kis- és középvállalkozásoknál

Több mint 4 ezer új munkahely jön létre a magyarországi kis- és középvállalkozásoknál (kkv-knál) az NGM munkahelyteremtő pályázatának köszönhetően a tárca keddi tájékoztatása szerint.

A minisztérium az MTI-vel közleményben tudatta, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd forint támogatási igénnyel. A pályázatok szigorú formai és tartalmi szűrését követően végül 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendő támogatást 4.010 új munkahely kialakításához, 7,3 milliárd forint értékben - írja az NGM, hozzátéve, hogy a támogatás egyúttal 6.234 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig. A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, új létesítmények építését segíti. A pályázók között előnyben részesültek a hátrányos helyzetű térségben működő kkv-k, ennek is köszönhető, hogy az elnyert összeg 87,4 százaléka az ország négy hátrányos helyzetű régiójába kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.