Gazdaság

Még nincs magyar szamóca a piacokon

Még nincs magyar szamóca a piacokon

2012. április 12., csütörtök
Még nincs magyar szamóca a piacokon

Aki most vásárol magyar feliratú szamócát, az biztos, hogy nem hazai termékhez jut, vagyis becsapják a fogyasztókat azok az árusok, akik a spanyol, az olasz, vagy más mediterrán területről érkezett földiepret hazaiként árulják - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtöki közleményében.

A tárca azt javasolja, hogy aki hamisított termékkel találkozik, jelentse a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ingyenesen hívható 06 80/263-244-os számán. A szaktárca kiemeli, hogy a magyar szamóca szezonja csak májusban kezdődik. A VM emlékeztet, az utóbbi napokban az üzletekben és a piacokon magyarként árulják a Spanyolországban, vagy Olaszországban termesztett földiepret, pedig a magyar, fólia alatt termesztett gyümölcs csak május első felében, a szabadföldi termesztésű - az időjárási körülményektől függően - pedig május közepe és június harmadik hete között lesz kapható. A külföldről behozott termékek hazaiként feltüntetésével megtévesztik a fogyasztókat, akik a magyar, kiváló minőségű, zamatos, illatos szamócára számítanak - írja a VM. A tárca szerint az importgyümölcs nem versenyezhet a magyar termés minőségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.