Gazdaság

A végtörlesztők felélték az életbiztosításukat

A végtörlesztők felélték az életbiztosításukat

2012. április 11., szerda
A végtörlesztők felélték az életbiztosításukat

A megkérdezett 500 végtörlesztő több mint 80 százaléka teljes egészében végtörlesztésre fordította életbiztosítási megtakarítását, így az érintettek fele végleg megszabadult devizahitele terhétől - közölte felmérése eredményét az ING Biztosító az MTI-vel.

A felmérésben szereplők közel fele más forrást is igénybe vett az életbiztosítása mellé a végtörlesztéshez, egyhatoduk pedig forinthitelt vett fel. A megkérdezettek egynegyede tervezi, hogy a közeljövőben új megtakarítást indít. Ez magas arány, miután országosan a lakosság 18 százaléka rendelkezik megtakarítással - áll a közleményben. A devizahitel problémája változtatott az érintettek megtakarítási szokásain is: háromnegyedük a garantált konstrukciókat részesíti előnyben, amelyeknek mérsékeltebb ugyan a hozamuk, de a kockázatuk is kisebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.