Gazdaság

Elnémították a Magyar Rádió szegedi stúdiójának adását?

Elnémították a Magyar Rádió szegedi stúdiójának adását?

2011. október 26., szerda
Elnémították a Magyar Rádió szegedi stúdiójának adását?

Néhány napja példátlan szünet volt a Magyar Rádió szegedi körzeti stúdiójának adásában – tudósított a hir24 portál. A három órás némaság valószínűleg nem áramszünet miatt volt, hanem – a portál információs forrása szerint – azért, mert a tartozások miatt kikapcsolták az áramot. Az áramszolgáltató nem nyilatkozik, és a rádió is hallgat a kínos csendről.

Még október 13-án, csütörtök délután az Itthon vagyunk című délutáni zenés magazin műsorvezetője 14:42-kor bemondta, hogy karbantartás miatt átkapcsolnak az MR-1 Kossuth Rádió frekvenciájára. Ez a szignált követően, meg is történt, a Tér-Idő – A színek tudománya című műsorba csöppent bele a hallgató, de az érdekfeszítő versmondás 14:43-kor egyszer csak megszakadt. Az archívumból

felvett hangfelvételen

jól kivehető, hogy egyik pillanatról a másikra némult el az adás. Ez az állapot egészen 17:48-ig tartott, ekkor jött vissza a műsorszolgáltatás, az MR-1 Kossuth Krónikájával.

Kínos csend minden érintett felől

A hir24.hu portál megkereste a szegedi regionális adót, azonban Nagy Margit, az MR-6 Szeged stúdióvezetője nem adott nyilatkozatot, hanem a budapesti vezetőséghez irányította őket, ahonnan eddig nem kaptak választ a feltett kérdésekre. A portál érdeklődött a helyi áramszolgáltatónál, az eDF Démásznál is, mivel valószínűsíthető az is, hogy a háromórás csönd valóban áramkimaradás miatt jött létre. Mivel nem sugárzott a szegedi rádió, tehát az antennában, de legalábbis a rádió székházában nem lehetett áram, így a kimenő jelet sem lehetett továbbítani. A Démász az alábbi sajtóközleményt juttatta el válaszként a

hir24 portálhoz

: „Az adott időszakban észlelt adáskimaradásról a műsorszolgáltató, a Magyar Rádió tud felvilágosítást adni. Tekintettel a vonatkozó adatvédelmi szabályokra, dokumentált felhatalmazás hiányában a konkrét ügyről nem adhatunk felvilágosítást harmadik fél részére, így a sajtó képviselőinek sem.” A portál informátorai változatlanul állítják, az áramszolgáltató azért kapcsolta le az áramot, mert a rádió nem fizette rendesen a számlákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.