Gazdaság

Patai célja az erős magyar gazdaság

Patai célja az erős magyar gazdaság

2011. április 16., szombat
Patai célja az erős magyar gazdaság

A bankszövetség új elnöke öt pontban foglalta össze programját. Elmondta: céljuk egy erős magyar gazdaság, amihez a bankrendszer is hozzá tud járulni - írja a hirado.hu.

Az Este című műsorban elhangzott: több hete folynak szakértői szinten a tárgyalások a kormány és a Magyar Bankszövetség között.

Patai Mihály

szerint a következő hetekben megállapodhatnak a bankok a Nemzetgazdasági Minisztériummal. Patai Mihály elmondta: öt pontról szeretne megállapodni

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszterrel. A bankszövetség elnöke szerint a legfontosabb a kilakoltatási és árverési moratórium felfüggesztése. A moratórium felfüggesztéséért cserébe a szakma ígéretet tenne arra, hogy negyedévente csak az ingatlanállománynak legfeljebb öt százalékát dobják piacra. Ezzel elkerülhető lenne az ingatlanpiac összeomlása, ami könnyedén bekövetkezne, ha hirtelen ugrásszerűen megnőne az olcsó lakások száma – tette hozzá Patai. Emellett Patai szerint segíteni kell azokon az ügyfeleken, akik jó adósok, tehát rendszeresen tudnak fizetni. Nekik lehetővé kellene tenni, hogy önkéntes alapon megmenekülhessenek az árfolyamkockázattól. A bankszövetség elnöke szerint arra is szükség van, hogy mielőbb megoldást találjanak a kormánnyal közösen a kis- és középvállalkozások hiteléhségének kielégítésére. Patai szerint emellett a kormánynak és a bankszövetségnek meg kell állapodnia arról, hogy 2013. január 1-jétől hogyan csökkentik, vagy vezetik ki teljesen a bankadót a rendszerből. (Forrás:

hirado.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.