Gazdaság

Szegeden továbbra is élénk az ingatlanpiac

Szegeden továbbra is élénk az ingatlanpiac

2008. november 18., kedd
Szegeden továbbra is élénk az ingatlanpiac

A szegedi ingatlanpiacon nem tapasztalható keresleti visszaesés a világgazdasági válság miatt, sőt egyre többen a biztos befektetést látják az ingatlanban - hangzott el az V. Szegedi Lakásvásár kapcsán tartott sajtótájékoztatón kedden a Tisza-parti városban.

Jelentős változás, hogy egyre többen választják a készpénzes fizetést, vagy a nagyobb önrésszel felvett hitelt. Korábban a 10-20 százalékos befizetés volt népszerű, most azonban egyre gyakoribb, hogy az ár 70 százalékát már a vásárlásnál kifizetik az ügyfelek - mondták el tapasztalataikat a LIMIT Ingatlaniroda és az Androméda Ingatlancentrum képviselői.

Bátyiné Mester Zsuzsanna,

a LIMIT vezetője kifejtette: a piacon nem állt le a forgalom, az emberek meglevő forrásaik koncentrálásába kezdtek. Nagyon fontos elem a folyamatban az ingatlanközvetítők szerepe. A piacon a válság hatására szelektálódnak majd a közvetítő irodák, és csak a komplex, megbízható, hosszú távú szolgáltatásokat kínálók maradnak fenn. A szakember a szegedi piacról elmondta: az utóbbi időben az ügyfelek szabadulnának a nagy alapterületű ingatlanoktól a magas fenntartási költségek miatt. Ezeknek az ingatlanoknak emiatt most alacsonyabb az ára. A legkeresettebbek az egyedi fűtésű, egy-két szobás, valamint az új és a szépen felújított régebbi, téglaépítésű lakások. A felújított panelek iránt is van érdeklődés. A családi házak közül az egyszintes, nappali plusz három hálószobás, dupla garázsos épületek a népszerűek. Az utóbbi időben erősödik az ipari létesítmények piaca is, mert nőtt a befektetők érdeklődése a város iránt - fejtette ki a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.