Egyház

Toronyirány – új egyházmegyei magazin indult

Toronyirány – új egyházmegyei magazin indult

2009. december 8., kedd
Toronyirány – új egyházmegyei magazin indult

Nyilvános sajtórendezvényen mutatták be a Szeged-Csanádi Egyházmegye két új kiadványát: a negyedévente megjelenő Toronyirány című magazint és az egyházmegye 2010-es kalendáriumát.

Kiss-Rigó László megyéspüspök köszöntőjében arról beszélt, hogy a most induló lapot nem hivatalos közlönyként kívánják működtetni, fő célja az egyházmegye közösségének összefogása, az itt élő katolikusok identitásának erősítése lesz. A 20.000 példányban megjelenő, ingyenes, templomokban terjesztett magazin a vallási és egyházi témák mellett széleskörű ismereteket és információkat igyekszik majd továbbítani az olvasóknak. A két kiadvány főszerkesztője, Gazsó L. Ferenc szavai szerint szerkesztőtársaival szakmai tapasztalataikat teszik bele a lapba, a tartalmat pedig az egyházmegye adja hozzá – így ez a közös munka adja majd meg a magazin és a kalendárium értékét és így érezheti ezeket mindenki magáénak. „Igyekeztünk a az egyházi kalendáriumok legjobb hagyományaihoz visszanyúlni, ugyanakkor fontosnak tartottuk a Dél-Alföld szellemi értékeit is megjelentetni az évkönyvben.” A főszerkesztő köszönetet mondott munkatársainak, kiemelve Bartucz Katalin egyházmegyei sajtóreferenst, Andrássy Katalin arculattervezőt, Orosz László lapmenedzsert és Maros Pál tipográfiai szakembert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.