Egyetem

Elindult a keresztféléves felsőoktatási eljárás

Elindult a keresztféléves felsőoktatási eljárás

2015. október 15., csütörtök
Elindult a keresztféléves felsőoktatási eljárás

Megkezdődött csütörtökön a keresztféléves felvételi eljárás a 2016 februárjában induló felsőoktatási képzésekre - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel.

A jelentkezőknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, főiskola mely szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárás tudnivalóit és a meghirdetett képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató kizárólag elektronikusan érhető el a www.felvi.hu oldalon - írták. A keresztféléves eljárás során meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek legalább érettségi bizonyítvánnyal. A 2016 februárjában induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2016 januárjában szerzik meg azt. A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én éjfélig kell rögzíteni, a hitelesítés határideje november 23. A tájékoztatóban kitértek arra is, hogy az alapképzéseken és felsőoktatási szakképzéseken 500 pontos rendszerben történik a számítás, vagyis a tanulmányi és érettségin szerezhető maximum 400 pont mellé különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. Mesterképzéseken a jelentkezők maximum 100 pontot szerezhetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a www.felvi.hu Egyetemek, főiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett. A jogszabályi minimumhatár az idén az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzések esetében pedig 50 pont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.