Egyetem

Ingyen tanulhatnak pénzügyi ismereteket a középiskolások

Ingyen tanulhatnak pénzügyi ismereteket a középiskolások

2012. október 25., csütörtök
Ingyen tanulhatnak pénzügyi ismereteket a középiskolások

Decembertől ingyen tanulhatnak pénzügyi és gazdasági ismereteket a középiskolások az OTP Fáy András Alapítvány új oktatóközpontjában, uniós támogatással - számol be a csütörtöki Magyar Nemzet.

Schrankó Péter

, az alapítvány ügyvivője a lapnak elmondta: a részvételt egyik korosztály esetében sem kötik előfeltételekhez vagy felvételihez, bárki jelentkezhet. A diákcsoportok mellett szülőknek és tanároknak is kínálnak szakmai programokat, ugyancsak térítésmentesen. Az érdeklődő pedagógusoknak diplomát nyújtó képzést is tudnak nyújtani, mivel az alapítvány korábban együttműködési megállapodást kötött az ELTE-vel, így az egyetem továbbképzésében az idei tanévtől már pénzügyi, gazdasági szakirányt is választhatnak a hallgatók. A központ felállítására 1,1 milliárd forintnyi uniós támogatást nyertek, amelyet 5-6 milliárd forintnyi saját forrással egészítenek ki az OTP Bank támogatásának köszönhetően. A központ 35-40 fős munkatársi gárdával, 1,7 milliárd forintból indul. A program első két évének költségeit az EU állja, az alapítvány pedig további három évre vállalta a finanszírozást, de az OTP Banknak köszönhetően a hosszú távú működtetés is garantált az ügyvivő szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.