Egyetem

Hoffmann: az Eszterházy-főiskola a hazai tanárképzés bástyája

Hoffmann: az Eszterházy-főiskola a hazai tanárképzés bástyája

2012. szeptember 7., péntek
Hoffmann: az Eszterházy-főiskola a hazai tanárképzés bástyája

Az oktatási kormányzat a jövőben is úgy számol az egri Eszterházy Károly Főiskolával, mint a hazai tanárképzés bástyájával - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az intézmény tanévnyitó ünnepségén pénteken Egerben.

Pedagógusképzésre mindig is szükség lesz Magyarországon, így az egri főiskolára is. A kormányzat elkötelezett a felsőoktatás, a tanárképzés fejlesztése iránt - jelentette ki

Hoffmann Rózsa

. Az egyén úgy boldoguljon, hogy az a közösség javát szolgálja, az ország pedig úgy fejlődjön, hogy az az egyénnek is hasznára váljék - fogalmazta meg a kormány célját a politikus. Hozzátette: ennek a filozófiának a jegyében fogtak hozzá a felsőoktatás átalakításához, ezt szolgálja az új nemzeti felsőoktatási törvény és a hallgatói ösztöndíj-szerződésről szóló rendelet.

Hauser Zoltán

, a főiskola rektora bejelentette, hogy a tanévet Eszterházy 250 mottóval jubileumi tanévvé nyilvánítják, ugyanis az intézményalapító Eszterházy Károly püspök éppen 250 éve kezdett hozzá egy egri universitas megteremtéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.