Egyetem

A hidrogéngazdaságról az SZTE Energia Szabadegyetemen

A hidrogéngazdaságról az SZTE Energia Szabadegyetemen

2011. november 7., hétfő
A hidrogéngazdaságról az SZTE Energia Szabadegyetemen

November 11-én, pénteken 14.30-tól kerül sor az SZTE Energia Szabadegyetem következő előadására, melynek témája a hidrogéngazdaság lehetőségei.

Az SZTE Energia Szabadegyetemének következő előadásán

Halász János

, az SZTE Alkalmazott és Környezetkémiai Tanszék tanára tart előadást a hidrogéngazdaságról, az energia lehetőségeiről. Az Európai Unió energetikai fejlesztési programjainak meghatározó eleme a hidrogén, mint környezeti szempontból „tiszta” energiahordozó. Egyes vélemények szerint 2015-re a hidrogénhajtású gépkocsik már kereskedelmi forgalomban kaphatók lesznek, számuk pedig rohamosan növekedni fog. Ennek feltétele az infrastruktúra kialakítása, középpontban a tárolási problémákkal, hiszen a hidrogén előállítása, szállítása és energetikai felhasználása gyakorlatilag is megoldott, a gond a megfelelő energiasűrűségű tárolás. Az előadás a hidrogén-energetika jelenlegi helyzetét, lehetőségeit, a fejlesztések szükségességét mutatja be, kiemelve a tárolás kérdéskörét. November 11-én, délután fél háromtól hallgathatjuk meg az SZTE Kiss Árpád tantermében (Rerrich tér, Béke épület).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.