Egyetem

Kétszer annyian töltötték le az új Firefoxot, mint az Explorert

Kétszer annyian töltötték le az új Firefoxot, mint az Explorert

2011. március 24., csütörtök
Kétszer annyian töltötték le az új Firefoxot, mint az Explorert

Kevesebb mint egy nap alatt kétszer annyian töltötték le a Firefox 4 böngészőt, mint a múlt héten az Internet Explorer 9-es változatát. A szerda hajnaltól elérhető új változatra Észak-Amerikából 1,6 millióan, Európából 2,5 millióan és Ázsiából 1 millióan voltak kíváncsiak az első hivatalos adatok szerint.

A Mozilla számlálója szerda délután négy órakor már 6,7 millió letöltésnél járt A Microsoft Internet Explorer (IE) 9-es verziójának végleges változatát egy nap alatt pontosan 2,35 millióan töltötték le. A Microsoft tavaly szeptemberben mutatta be az új böngészője publikus béta verzióját, amely a legfrissebb hardverfejlesztésekhez igazodva egyebek mellett a weboldalakat is gyorsabban tölti le. Elterjedését azonban hátrányosan befolyásolja, hogy csak a Windows Vista és a Windows 7-es operációs rendszereken futtatható. Ezzel szemben a Firefox 4 nemcsak a legfrissebb rendszerekre, hanem a Windows XP-t használó régebbi gépekre is telepíthető, ráadásul az Apple OS X, illetve a Linux-alapú operációs rendszereken is futtatható. Az új böngésző az IE9-hez hasonlóan szintén támogatja a CSS3 (Cascading Style Sheets) stílusleíró nyelvet, amellyel a weblapok külalakját lehet testre szabni, illetve a HTML5, azaz a hiperszöveges jelölőnyelv ötödik verzióját (Hypertext Markup Language 5), amellyel a hang, videó és egyéb interaktív tartalmak megjelenítéséhez már nincs szükség külön letöltendő beépülő szoftvermodulokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.