Egyetem

Aranka-díjjal a középiskolába + FOTÓK + HANG

Aranka-díjjal a középiskolába + FOTÓK + HANG

2011. február 9., szerda
Aranka-díjjal a középiskolába + FOTÓK + HANG
Péter László 2005-ben felesége emlékére hozta létre a Péterné Aranka Alapítványt a szőregi általános iskola rászoruló, kiváló képességű tanulói középiskolai továbbtanulásának támogatására. Idén a díjat Szabó Helga vehette át. A Szeged díszpolgára által – felesége emlékére, közel 4 millió forinttal – létrehozott alapítvány háromtagú kuratóriuma a Kossuth Lajos Általános Iskola mindenkori nyolcadik osztályos tanulói közül választ ki egy, két vagy három rászoruló diákot, akik kiváló tanulmányi eredményűek és példás szorgalmúak, a támogatással megkönnyítve a jó képességű, tehetségesek gyerekek továbbtanulását. Az átadóünnepségre minden évben Aranka névnapon kerül sor, Aranka néni emlékének adózva, aki egykor Szőregen kezdte pedagógus pályáját. Az alapítvány célja a szőregi általános iskolában végzett, középiskolába felvett kiváló képességű, de bármely okból hátrányos helyzetű tanulók anyagi segítése, hogy középiskolai tanulmányaikat kedvezőbb körülmények közt kezdhessék meg.

Az „Aranka-díj” támogatottjai az alapítás (2005) óta

2006: Faragó Anikó, Mucsi Gáspár 2007: Szopka Katalin, Lázár Dávid 2008: Flach István, Mucsi Márton 2009: Kövi Ferenc, Kónya Kata 2010: Mucsi Veronika 2011: Szabó Helga
A keddi ünnepség különlegessége volt, hogy az eddig támogatott diákok is meghívást kaptak, és beszámoltak arról, hogy ez a támogatás hogyan segítette a kezdeti középiskolás éveiket. A díjátadót többek között megtisztelt jelenlétével Ujhelyi István, az országgyűlés alelnöke és Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő is. Az alapítvány kuratóriuma idén a hatodik alkalommal döntött a támogatandó tanuló kiválasztásáról és a támogatás összegéről, melyet – a díjat az alapító Péter László kérésére – rövid, szerény és bensőséges ünnepség keretében Szabó Helga vehette át.
Hallgassa meg a Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna iskolaigazgatóval készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.